En üstte Recep İvedik değil Müslüm olacak

Güncelleme Tarihi:

En üstte Recep İvedik değil Müslüm olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2018 10:06

Usta sanatçı Müslüm Gürses’in yaşam öyküsünü anlatan ‘Müslüm’ filminin yapımcısı Mustafa Uslu, Hürriyet Ankara’ya konuştu.

Haberin Devamı

Filmin Türkiye’de izlenme rekoru kıracağını söyleyen Uslu, “Artık en üstte Recep İvedik değil, gerçek bir hikâyenin anlatıldığı drama bir film olacak” dedi. Ankara’ya geçen günlerde bir açılış için elen Mustafa Uslu, yapımcısı olduğu ve şu sıralar yoğun ilgi gören ‘Müslüm’ filmiyle ilgili şunları söyledi:
“Filmin insanlarda bıraktığı etki çok büyük. Şu an Müslüm Gürses’in albümleri satış rekorları kırıyor. İnsanlar, filmi izledikten sonra Müslüm Gürses’i ve eşi Muhterem Nur’u araştırıyor. Türkiye rekorunu kıracağız. Artık Box Office baktığımızda en üstte Recep İvedik değil, gerçek bir hikâyenin anlatıldığı drama bir film olacak. Ayla’yla büyük bir başarı yakaladık ama Müslüm onu da geçecek gibi görünüyor.”

‘ALMAN’ YERİNE ‘NAZİ’ TALEBİ

Mustafa Uslu, yeni projeleri hakkında da bilgi verdi. Başrolünde Erdal Beşikçioğlu’nun oynadığı ve kurgu aşamasında olan ‘Çiçero’ filminin 2019 yılında vizyona gireceğini belirten Uslu, Alman Büyükelçiliği’nin kendilerinden filmin tanıtım çalışmaları ve fragmanında yer alan ‘Almanlar’ ifadesi yerine ‘Naziler’ ifadesini kullanmaları talebinde bulunduğunu ifade ederek, “Bu taleplerini olumsuz karşıladık. Çünkü 2. Dünya Savaşı ile ilgili çekilen bütün filmlerde Alman ifadesi kullanılıyor. Bugün bize insanlık dersi vermeye kalkan Almanya, kendi evlatlarını ari ırkı yaratacağız düşüncesiyle iğneyle öldürmüşler. Filmde bunu göreceksiniz” diye konuştu.

BİZ ÇEKMEZSEK BAŞKASI DA ÇEKMEZ

Ünlü yapımcı, önümüzdeki dönemde Çanakkale Savaşı sırasında (1915) Avustralya’da yaşayan ve Türkiye’ye dönmek isteyen iki Türk’ün hikâyesinin anlatıldığı ‘Türk İşi Dondurma’ isimli filmin çekimlerine başlayacaklarını belirtti. Uslu, “Tarihimizi anlatmayı Türkiye’nin bunca yıl ihmal ettiğini düşünüyorum. Biz bunları çekmezsek başkası da çekmez. Ben bunu kendime misyon edindim. Dumlupınar’ı da çekeceğim, Aşık Veysel ve Neşet Ertaş’ı da çekeceğim. Bu ülkeye hizmet veren, bir taş koymuş herkesin filmini çekeceğim” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!