En hızlı büyüyen şirketler listesinde ilk 100’de 24 Ankaralı

Güncelleme Tarihi:

En hızlı büyüyen şirketler listesinde ilk 100’de 24 Ankaralı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2021 23:52

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesine Ankara’dan 24 şirket yer aldı.

Haberin Devamı

TOBB, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin (ETÜ) katkılarıyla düzenlenen TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni'nde, Türkiye'nin 2016-2018 dönemindeki satış geliri artış hızı sıralamasına göre en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi belirlenirken, listeye giren Ankaralı şirketler de performanslarıyla dikkati çekti. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

ANKARA’NIN YÜKSELİŞİ TASDİK EDİLDİ

“100 şirketten 24'ünün Ankara'da faaliyet göstermesi, Başkent’in doğru yatırım ve çalışmalarının ispatıdır. Silikon Vadisi'ndeki imrendiğimiz şirketlerin Başkent’te de var olabileceğini gördük, yani Ankara'nın yükselişini bu rakamlarla da tasdik etmiş olduk. Tüm zorlu şartlara rağmen azimle ilklere imza atan şirketlerimizi gururla, gönülden kutluyorum.

GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN BİR GÖSTERGESİ

İlk 100'e giren şirketlerin yaş ortalaması yaklaşık 13. Bu, genç girişimciliğin Türkiye'deki başarısının bir göstergesi oldu. Ödüller, şirketlerin ulusal ve uluslararası pazarda daha fazla görünür hale gelmelerine çok büyük katkı sağlayacak. Türkiye'nin hak ettiği başarıyı tırnaklarıyla kazıyarak kazanan girişimcilerimiz olduğunu görmekten kıvanç duyuyoruz. Bu tabloya, vadettiklerine ve ülkemizi dünya ekonomisinde şahlandıracak Türk özel sektörüne güvenimiz tam.”

İLK 10’DAKİ ŞİRKETLER ŞÖYLE

TOBB Türkiye 100 Ödülleri'nde ilk 10'a giren 4 Ankara şirketinin isimleri ve sıralamadaki yerleri şöyle:
*1. sırada, Gintek İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ-Yüzde 4357.5 büyüme.
*3. sırada, Profen Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ- yüzde 2494.9 büyüme.
*6. sırada Tis Teknolojik İzolatör Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ-yüzde 1645.9 büyüme.
*10. sırada, Dinamik Röntgen Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.-yüzde 1119.3 büyüme.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!