En güzel projelerim her zaman Ankara için

Güncelleme Tarihi:

En güzel projelerim her zaman Ankara için
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 00:00

Yıllara meydan okuyan ünlü sanatçı Alpay, sezonun son konserini Balgat Piano Plus’ta yaklaşık 30 kişilik senfoni orkestrasıyla birlikte verecek. Türkiye’de ilk kez böyle bir organizasyona imza atıldığını belirten Alpay, “En güzel projelerimi her zaman Ankara için gerçekleştireceğim” dedi.

HER çarşamba Balgat Piano Plus’ta hayranlarıyla buluşan yıllara meydan okuyan sanatçı Alpay, yaklaşık 30 kişilik senfoni orkestrasıyla vereceği sezonun son konserine hazırlanıyor.

Türkiye’de bir ilk

Türkiye’de ilk kez böyle bir organizasyona imza atılacağını belirten sevilen sanatçı, “Piano’da bir senfoni orkestrası çalacak ve ben sevilen şarkılarımı seslendireceğim. Ankara, bu işe öncülük yapmış olacak. Dünyada da daha önce bir gece kulübünde böyle bir etkinlik yapıldığını sanmıyorum” dedi.

En güzel projelerini her zaman Ankara için gerçekleştireceğini ifade eden Alpay, “İnsanlara ve Ankara’ya olan borcumu hayat boyu ödeyemeyeceğim ama bu etkinlik benim için borcumu ödeme teşebbüsü. Başkent’e borcumu ödemeye çalışıyorum.

Türkiye’de şıklık bitti

Artık Türkiye’de şıklık bitti. Bir kot pantolon ve gömlekle insanlar her yere gidebiliyor. Ama konser gecesi kıyafet zorunluluğu olacak. Smokin, koyu renk elbise ya da gece elbisesi giyilecek” diye konuştu.

Ankara’nın kendisi için hayat boyu anılarından silemeyeceği, çok kıymetli bir şehir olduğunu anlatan Alpay, şunları söyledi:

“İnsanlar toprakla denizle değil, insanlarla yaşıyor. Bütün ailem, sevdiklerim, dostlarım burada. Onlarla burada ilişki kurabiliyorum. İstanbul’da sevdiklerinizle senede bir kere görüşemiyorsunuz. Çok fazla dışarı çıkmıyorum. İnsanlara bir şeyler vermeye çalıştığım için sürekli müzik üretiyorum.

Eski Ankara artık yok

Artık çocukluğumun Ankarası, Güvenpark, Kızılay Parkı yok oldu. Dünyada şehirleşme gerçekleştirilirken 500 sene sonrası düşünülüyor. Bizde bu yapılmıyor. Günü kurtarmak için çalışılıyor. Güvenpark Ankara için çok önemli. Güvenpark adında, 11 dakikalık bir şarkım da var.

Ankara’da trafik belli bir saatten sonra çok yoğunlaşıyor. Herkes araba kullanıyor. Ben şehir içinde asla araba kullanmıyorum. Bir kişinin tek başına trafiği işgal etmeye hakkı yok. İnsanlar bu bilinci kazanmadan bir şehir şehir olamaz.”

İlkokul düzeyini geçmeyen düzeyde şarkılar yapılıyor

“GÜNÜMÜZ pop müziğinde çok başarılı insanlar da, çok kötü müzisyenler de var. Genelde son derece basit, insanların duyar duymaz beraber söyleyebileceği ilkokul müziğini geçmeyen düzeyde şarkılar yapılıyor. Ama çok kaliteli müzisyenler de var. Çünkü Türkiye değişiyor ve ileri gidiyor. Kitle iletişimi yapan kurumlar, gazeteler, radyolar ve televizyonlar, toplumun gelişmesi konusundaki misyonlarını idrak etseler, bu toplum daha çok gelişir. Fakat kimse o kadar sabırlı değil. Herkes ‘Ne kadar satarsam o kadar kardır’ diye düşünüyor ve bu çok yanlış.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!