Emniyet kemeri takalım canlarımızı yitirmeyelim

Güncelleme Tarihi:

Emniyet kemeri takalım canlarımızı yitirmeyelim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2021 01:08

Trafik güvenliğine dikkati çekmek amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ kampanyası kapsamında, Ankara’da çok sayıda noktada emniyet kemeri denetimi yapıldı.

Haberin Devamı

Ulus Osmanlı Kavşağı’ndaki denetime Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da katıldı. Kontrol noktasında durdurulan araç sürücülerinin trafik kemeri takıp takmadığını kontrol eden Şahin, kampanya hakkında bilgi vererek, kemer takan sürücü ve yolculara teşekkür etti. İçişleri Bakanlığı’nın özellikle trafik kazalarından kaynaklı can kayıpları ve yaralanmaların asgariye çekilebilmesi için ciddi bir gayret sarf ettiğini söyleyen Vali Şahin, ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ kampanyasının emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğu konusunda farkındalığı arttırmayı amaçladığını ifade etti. Vali Şahin, şunları kaydetti:

Emniyet kemeri takalım canlarımızı yitirmeyelim


YÜZDE 60 ZARAR AZALTICI ETKİSİ VAR

“Trafik kazalarında neredeyse yüzde 60’a yakın zararı azaltıcı, ölümleri azaltıcı bir faydası var. Dolayısıyla tüm sürücülerimizin ve araçlarımızda seyahat eden yolcularımızın bu konuda farkındalığının çok ciddi arttırılması gerekiyor. Acıları yaşamayalım. Ne aileler ne toplum yaşasın. Bunun aynı zamanda milli servete de zararı oluyor. Tabii bu en son düşünülecek şey ama nihayetinde toplumsal bir kaybımız oluyor. Onun için canlarımızı yitirmeyelim, emniyet kemerine biraz daha fazla önem verelim.”

Emniyet kemeri takalım canlarımızı yitirmeyelim


İLÇELERDE DE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kampanya kapsamında Ankara’nın merkez ve dış ilçelerinde emniyet ve jandarma ekipleri de denetimlerde bulundu. Gölbaşı, Kahramankazan, Çubuk, Polatlı, Beypazarı ve daha birçok ilçede polis ile jandarma ekipleri sürücülere kemer takmanın önemini anlattı, bilgilendirici broşürler dağıttı.

Emniyet kemeri takalım canlarımızı yitirmeyelim


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!