Emin adımlarla gitmek istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Emin adımlarla gitmek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2021 23:26

Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Tehlike geçmiş değil. Ligde kalmak için 44 puanları bulmamız gerekiyor. Çok çalışarak, bir takım profili göstermek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 35. haftasında lider Beşiktaş ile deplasmanda 2-2 berabere kalan MKE Ankaragücü’nde moraller yerinde. Ante Kulusiç’in kendi kalesine attığı gollerle 2-0 geriye düştüğü maçı, Paintsil’in iki penaltısıyla berabere tamamlayan sarı-lacivertliler, ligin ateşinin yükseldiği dönemde önemli bir kazanç elde etti. Ankaragücü bu sonuçla, 19 yıl sonra Beşiktaş ile deplasmanda oynadığı bir maçta sahadan puanla ayrıldı. Sarı-lacivertli takım en son 2002 yılında İstanbul’da oynadığı müsabakada siyah-beyazlıları 2-1 yenmiş, o tarihten sonra çıktığı 12 lig, 2 kupa maçını da kaybetmişti.
Başkent ekibinin Teknik Direktörü Hikmet Karaman, takım halinde mücadele ederek önemli puan aldıklarını söyledi.

İLK YARIDA KALEYE GİTMEKTE ZORLANDIK

Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaman, şöyle konuştu:
“İlk devre oyun planımızı sahaya yansıtamadık. Rakipten kaptığımız topları bir daha kaybettik. O zaman da baskıyı daha çok yiyorsunuz. Beşiktaş’ın en büyük özelliği, ilk yarım saatte 8-9 oyuncuyla rakip sahada oynaması, boş alan bulması ve gol atması. İkinci topu kaptırınca, rakip kaleye gidemedik. Topu atabilsek, kaleciyle karşı karşıya kalabilecek pozisyonlarımız vardı. Devreye girdiğimizde oyuncularla bunu konuştuk. ‘70’e kadar 1-0 oyunu tutun, sonrasını bana bırakın’ dedim.” Maçtaki tüm golleri biz attık. İkinci yarının başında da gol yedik. 4 gol var, 4’ünü de biz attık. 2 gol atan oyuncu var, demoralize olmuş. Oyundan alsak daha çok demoralize edebilirsiniz.”

3-4 MAÇ SONRASINDA DAHA NET KONUŞURUZ

“Maçın ilk yarısı bizim için iyi geçmedi. Ancak ikinci yarıya baktığımızda, rakibi önde karşılayan, atağa çıkan, pozisyon bulan bir Ankaragücü vardı. İkinci yarıda 2-0 da olsa oyunu bırakmadık. 3-2 öne de geçebilirdik. Emre’nin net bir pozisyonu var. Korcan’a teşekkür ediyorum. Korcan ve Alper çok önemli işler yaptı. Korcan’ın penaltıyı kurtarması, Alper’in de sorumluluk alması göze battı. Takım halinde mücadele ettik ve önemli bir puan aldık. Tehlike geçmiş değil. 44 puanları bulmak gerekiyor, ligde kalmak için. Ankaragücü olarak emin adımlarla gitmek istiyoruz. Bütün takımlara saygı göstererek maçlara çıkacağız. En önemlisi de çok çalışarak, bir takım profili göstermek istiyoruz. 3-4 maç daha oynayalım da o zaman daha net konuşuruz.”

ŞU TAKIM ŞAMPİYONLUK FAVORİSİ DEMEK ZOR

“Ligde şampiyonluk için konuşmak erken. Beşiktaş’ın avantajlı olduğunu söyleyebilirim. Beşiktaş 70 puanda, biz 36 puanda maça başladık. 2-0 önde olan, şampiyonluğa oynayan bir takım, oyunu 2-2 de bitirebiliyor. Kalan haftalarda küme düşmeye oynayan takımlar var, derbi var. Ligde enteresan sonuçlar oluyor. Beşiktaş avantajlı, ligin iyi oynayan ekiplerinden birisi. Fenerbahçe teknik direktör değişikliği yaptı. Trabzonspor kendisine yer edinmeye çalışıyor. Şu takım şampiyonluğun favorisi demek zor.”

Haberin Devamı

3 PUAN ALABİLİRDİK

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kalarak aldıkları bir puanın mutluluk verici olduğunu söyledi.
Mert, Beşiktaş’ın şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu anlatarak, “Bir puanla ayrılmak mutluluk verici ama 3 puan da alabileceğimiz bir maçtı. Maalesef bunu gerçekleştiremedik. Özellikle son 5 dakika futbolcularımız biraz daha ileriye gidebilseydi, galip de dönebilirdik” diye konuştu.
Fatih Mert, teknik direktör Hikmet Karaman ile iyi bir çıkış yakaladıklarını dile getirerek, şunları söyledi:
“Ligin başında iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyorduk ama maalesef üst üste yaşadığımız talihsizliklerden dolayı işimiz bu zamana kadar uzadı. Farklı yerde olacağımızı düşünürken, yaşadığımız talihsizliklerle kendimizi lig sonuncusu olarak bulduk. Hikmet hocayla takımımız bir ivme kazandı. Beklediğimiz performansı ortaya koymaya başladı. Henüz işimiz bitmedi. 1-2 galibiyet sonra Ankaragücü ligde kalacak ve ondan sonra biraz daha yukarıya çıkacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!