Emekli Ali Amca kolay kredi kurbanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Emekli Ali Amca kolay kredi kurbanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2020 02:48

Denizli’nin Kale ilçesinde yaşayan emekli Ali Humbul (62), fıtık ameliyatı ameliyatı olmak için 4 bin liraya ihtiyaç duydu.

Haberin Devamı

İnternette ‘Emekliye kolay kredi’ başlıklı ilanı gören Humbul 10 bin lira kredi için form doldurdu. Ali Burhan Ç. ve Neslihan Ç. tarafından telefonla aranılan Humbul, Ankara’ya çağrıldı. Kredi umuduyla Başkent’e gelen Ali Humbul’a, iddiaya göre ikili çok sayıda evrak imzalattı ardından ‘şartları uygun olmadığı için kredi verilemeyeceğini’ söyledi. Denizli’ye dönen Humbul, 2 bin lira olan emekli maaşının hesabında olmadığını gördü. Bankayla görüşen Humbul’a adına kredi çekildiği, taksitlerin ödenmediği, imzaladığı taahhütname nedeniyle maaşına haciz konulduğu söylendi.

Emekli Ali Amca kolay kredi kurbanı oldu


Dolandırıldığını anlayan Humbul, Ali Burhan Ç. ve Neslihan Ç. hakkında suç duyurusunda bulundu. 13 aydır emekli maaşını alamayan ve kimsesi olmayan Humbul, kirasını ödeyemediği evden de çıkmak zorunda kaldı. Kaymakamlığın kendisine tahsis ettiği 2 odalı konteynerde kalan Humbul’un ihtiyaçlarını ise yardımseverler karşılıyor. Humbul, “Tek kuruş almadan döndüm. Halen daha borç çıkıyor. Ameliyat olup, sağlığıma kavuşmak için kredi çekmek isterken başıma gelmeyen kalmadı” dedi. 

Emekli Ali Amca kolay kredi kurbanı oldu

Hürriyet Ankara vatandaşları tuzağa çeken kredi ilanlarını ve dolandırıcıların farklı yöntemlerini defalarca manşetlerle gündeme getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!