Elektrikli metrobüs beğeniye sunuldu

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli metrobüs beğeniye sunuldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2021 02:34

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) üyesi Bozankaya AŞ, yüzde 100 elektrikli ve yerli metrobüs aracını Ankara’da tanıttı.

Haberin Devamı

Çift körüklü, 9 kapılı ve 250 yolcu kapasiteli 25 metre uzunluğundaki metrobüs, tek şarj ile 250 kilometreye kadar yol alabiliyor. Tanıtımı yapılan metrobüs, hem yatırımcıların hem de elektrikli ulaşım teknolojilerine ilgi duyanların yakından görebilmesi için yaklaşık bir ay boyunca OSTİM’de sergilenecek. Otobüs tanıtım töreninde Bozankaya AŞ ile OSTİM Teknik Üniversitesi arasında Ar-Ge alanında iş birliği protokolü imzaladı. İmza törenine Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, OSTİM Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek ve Bozankaya AŞ Başkanı Aytunç Günay katıldı.

Elektrikli metrobüs beğeniye sunuldu


ARAÇLARIN KARBON AYAK İZİ OSB’LERİNKİNDEN FAZLA

Yaptıkları bir hesaplamada arabaların karbon ayak izinin OSB’lerinkinden fazla olabileceğini belirlediklerini söyleyen ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Böyle büyük bir aracın kullanmış olduğu mazotla hele ki Ankara gibi çanak şeklinde bir şehirde yaratmış olduğu emisyonu sizler de tahmin edebilirsiniz. Bu araç Ankara’ya layık, Ankara’mızın da ihtiyacı var” dedi.

Elektrikli metrobüs beğeniye sunuldu


Ankara’nın en önemli sıkıntılarından birinin mesleki eğitim olduğuna dikkat çeken ATO Başkanı Gürsel Baran da üniversite-sanayi iş birliğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı ve OSTİM Teknik Üniversitesi ve OSTİM’in bu anlamda çok güzel eşleştiğini söyledi. OSTİM Başkanı Orhan Aydın, “Otobüse tüm Türkiye’nin sahip çıkması lazım” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!