Elektrikli bisikletler 2023’te geliyor

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli bisikletler 2023’te geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 16:15

EGO Genel Müdürlüğü, Smart Ankara Projesi için çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa Birliği destekli proje kapsamında 408 elektrikli bisiklet, 34 elektrikli bisiklet şarj istasyonu, 8 bisiklet sayacı, otobüsler için 480 bisiklet taşıma aparatı, metro istasyonlarının bisikletli ulaşıma uygun hale getirilmesi amacıyla bin 290 metre bisiklet rampası, 2 panelvan araç ve filo yönetim yazılımının ihale süreci tamamlandı.

Haberin Devamı

Elektrikli bisikletler 2023’te geliyor

EGO Genel Müdürlüğü, proje kapsamında elektrikli bisiklet altyapısında kullanılacak malzemelerin tedarik sözleşmelerini imzaladı. EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Teknolojileri Daire Başkanı Bülent Özkan şu bilgileri verdi: “Smart Ankara projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen sürdürebilir ulaşım için önemli olan bir proje. Kent hareketliliğini ön plana alan ve 5.2 milyon Euro hibe ile desteklenen bir proje. Bu proje 2 bileşenden oluşmakta 1. bileşeni mal alımı, 2. bileşeni ise hizmet alımı. İlk aşama olan mal alım aşaması tamamlanmış, ihalesi sonuçlandırılmıştır. İhale tamamen Avrupa Birliği’nin kuralları çerçevesinde yapılmıştır. Bu proje kapsamında mal alımlarının tamamlanması ancak 2023 yılının ilk çeyreğinde sonuçlanmış olacak ve 2023 yılının başından itibaren bu bisikletler Ankara’da toplu taşımaya entegre olmuş şekilde hizmete başlayacaktır.”

Haberin Devamı

Elektrikli bisikletler 2023’te geliyor

4 MAYIS 2022
EGO Genel Müdürlüğü’nün 25 bisikletle pilot olarak yürüttüğü projedeki elektrikli bisikleti, Hürriyet Ankara muhabiri Murat Yılmaz da test etmişti.

BAKMADAN GEÇME!