Elektrikli bisiklet görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli bisiklet görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2022 16:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) EGO Genel Müdürlüğü ile Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü(EIT) tarafından yürütülen ‘Bağlantılı Mikromobilite Altyapısını Mevcut Toplu Taşımaya Entegre Etme (MeHUB) Projesi’nin kapanış toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda proje kapsamında temin edilen elektrikli bisikletin örneği de görücüye çıktı. EGO Genel Müdürlüğü Projeler Şube Müdürü Onur Alp Ünal, otomobil kullanımının azaltılması, karbon emisyonunun düşürülmesine katkı sağlanması, bisiklet hareketliliğinin artırılması konuları başta olmak üzere metro girişlerine 60 bisikletlik şarj istasyonundan 46’sının yerleştirildiği bilgisini verdi. EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş da MeHUB projesi kapsamında Ankara’da bisiklet, scooter gibi Mikromobilite araçlarının kullanım verilerini temin ederek araçların ve yolların optimize edilmesi, şarj istasyonlarının kapasitesinin ve konumlarının belirlenmesi süreçlerini yürüttüklerini anlattı.

Elektrikli bisiklet görücüye çıktı


İHALENİN ARDINDAN ALIM YAPILACAK

AB hibesiyle ‘SMART Ankara Projesi’ kapsamında temin edilecek yaklaşık 408 elektrikli bisikletle de bisiklet paylaşım sisteminin yaygınlaştırılmasını sağlayacaklarını kaydeden Alkaş, “İhale süreçleri devam eden projemiz kapsamında yaklaşık 81 milyon TL tutarında hibeyle mal ve hizmet alımları gerçekleştirilecektir. 2022 yılı ikinci çeyreğinde hizmet alımı ihale sözleşmesinin imzalanması ve yine 2022 yılı içerisinde mal alımı ihale süreçlerinin tamamlanması öngörülmektedir. Bu proje kapsamında temin edilecek olan elektrikli bisikletler, şarj istasyonları ve bisiklet sayaçları ile elektrikli bisiklet paylaşım sistemi kurulacak. Yine aynı proje kapsamında ekipmanlar temin edilerek metro istasyonlarımızı ve otobüslerimizi de bisiklet kullanımına uygun hâle getireceğiz” dedi.

Elektrikli bisiklet görücüye çıktı


KURSA TALEP ARTTI EK KONTENJAN GELDİ

Haberin Devamı

Öte yandan ABB’nin Polis Meslek Eğitim Merkezleri(POMEM), Milli Savunma Üniversitesi(MSÜ) ve bekçilik sınavına katılacak adaylara yönelik ücretsiz fiziki yeterlilik ve spor parkuru hazırlık kursları devam ediyor. Belediye, gelen yoğun talep nedeniyle 200 kişilik ek kontenjan açma kararı aldı. Kursa katılmak isteyen adaylar, 21 Ocak’tan itibaren ‘www.ankara.bel.tr’ adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Sincan Aile Yaşam Merkezi Kapalı Spor Salonu’nda uzman eğitmenler ve sağlık personeli eşliğinde devam eden fiziki ve yeterlilik kurslarından 445 aday faydalanıyor.

Elektrikli bisiklet görücüye çıktı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!