Elçilik bahçesinde Sanat Patikası

Güncelleme Tarihi:

Elçilik bahçesinde Sanat Patikası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2021 01:23

Ankaralı sokak sanatçıları, ‘Ankara’da Sanat Patikası’ projesi kapsamında, Almanya Büyükelçiliği’nin bahçesine kurulan platformlar üzerinde çalıştı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, ‘Ankara’da Sanat Patikası’ projesi kapsamında ‘Büyükelçilik Bahçesinde Street Art’ isimli bir sergiye ev sahipliği yaptı. Ankara’nın önde gelen sokak sanatçıları Cem Sonel, Molektif, Karagözüktükaptan, Devak, Stak ve Atione, büyükelçiliğin bahçesine kurulan platformlar üzerinde çalıştı. İki gün boyunca elçilik bahçesinde çalışmalarını sürdüren sanatçıların eserleri, düzenlenen sergi ile beğeniye sunuldu. Serginin açılışına çok sayıda sanatsever ve davetli katıldı.

Elçilik bahçesinde Sanat Patikası


KENTİN GÖRÜNMEYEN KATMANLARI

Serginin açılışında konuşan Büyükelçilik Kültür Bölümü Uzmanı Sabrina Brockmann, Ankara’yı Türkiye’de bir sanat ve kültür mekânı olarak tanıtmanın kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, sergiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Büyükelçiliğin duvarlarını yüzey olarak kullanmamız mümkün olmadığından başka bir çözüm bulduk. Bence sonuç muhteşem oldu. Belki de yarından itibaren Ankara’nın sokaklarına farklı bir açıdan bakar ve buradaki bazı eserlerle sokaklarda yeniden karşılaşırsınız.” Serginin küratörü Attila Güllü de sokak sanatının uzun bir süredir küresel metropollerde bolca yer aldığını belirterek, “Sokaktaki kompozisyonların ortak özellikleri çarpıcı, içten, esprili ve cesur oluşlarıdır. Pek sınır tanımazlar, asidirler. Kentin görünmeyen katmanlarından, alt kültürlerinden yoğun ifadeler ve yorumlar taşırlar” dedi.

Elçilik bahçesinde Sanat Patikası


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!