Elbruz’dan sezon finali

Güncelleme Tarihi:

Elbruz’dan sezon finali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 12:40

Çerkes danslarının Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden olan Elbruz Halk Dansları Topluluğu, zarafet ve çeviklikleriyle sahnede rüzgâr gibi esecek.

Haberin Devamı

Ankara Çerkes Derneği bünyesindeki Elbruz Halk Dansları Topluluğu, dev kadro ve yeni koreografilerle Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkacak. Elbruz’un zarif ve çevik dansçıları, sezon finali kapsamında 17 Haziran Cuma saat 20.00’de Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde bir gösteri sunacak.

Elbruz’dan sezon finali


Elbruz Minikler Ekibi’nin renk katacağı, Badin Müzik Grubu’nun da müzikleriyle eşlik edeceği gecede Çerkes kültürü, müzikler ve danslarla anlatılacak. Türkiye’nin birçok bölgesinde gösteri yapan; Almanya, Fransa, İtalya, Suriye, Ürdün ve birçok ülkede sahne alan topluluk, performanslarının yanı sıra geleneksel Çerkes kıyafetleriyle de görsel bir şölen sunacak. Gösterinin biletleri Ankara Çerkes Derneği’nden temin edilebiliyor.

Elbruz’dan sezon finali


DEV KADROYLA DANS GECESİ

Çerkes halk dansları ile müziklerinden parçalar sunacak olan Elbruz; estetik, çeviklik, hız ve zarafeti danslarıyla bütünleştiriyor. 1966’da Ankara’da dans çalışmalarına başlayan topluluk, Çerkeslerin özgün kültürünün bir parçası olan dans ve müziği yaşatıp, folklorik değerleri koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı amaç ediniyor. Ulusal ve uluslararası birçok festivalde sahne alan Elbruz, Ankara gösterisinde yeni dev kadro ile başkentlilere görkemli bir dans gecesi yaşatacak.

Elbruz’dan sezon finali


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!