Ekonomik tablolar çok düşündürücü

Güncelleme Tarihi:

Ekonomik tablolar çok düşündürücü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2020 01:53

Tecrübeli teknik adam, kırmızı-siyahlı kulübün borcunun bulunmaması ve sağlam bir alt yapıya sahip olmasından dolayı, bu dönemin en avantajlı kulüplerden biri olacağını savundu.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, koronavirüs nedeni ile liglere verilen arada futboldan uzak kaldıklarını, yaşanan bu sürecin, ekonomik anlamda sıkıntı çeken kulüpleri daha da zorlayacağını ileri sürdü.
Tecrübeli teknik adam, kötü bir tablo ile karşı karşıya kalınacağını belirtip, “Kulüplerin gelirleri azalacak. Borçlarını nasıl temizleyeceklerini düşünüyorlar. Gençlerbirliği’nin en azından borcunun olmaması büyük bir avantaj. Sağlam bir alt yapısı var. Bu süreci hasarsız atlatmaya en yakın adaylardan biri. Oturmuş bir düzeni ve sağlam bir işleyişi var. Bunlar, çok önemli” diye konuştu.
Futbolun adaleti için kalan 8 haftanın tamamlanması gerektiğini dile getiren Hamzaoğlu, “Belirlediğimiz hedefi tutturacağımıza inanıyoruz. Kendi adımıza baktığımızda, liglerin bu haliyle tescili bizi sıkıntıya sokmuyor. Ancak, adil olmalıyız. Yarım kalan iş tamamlanmalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

BURADA DOĞRU BİR YAPILANMA VAR

Bir kulüpten içeri girdiği zaman kendisini her anlamda sorumlu hissettiğini vurgulayan Hamzaoğlu, şunları söyledi:
“Çalıştığım yeri sahiplenirim. Yeri geldiğinde transfer konusunda da pazarlıklar yapmışlığım vardır. Kulübün ekonomik imkanlarını sonuna kadar gözetirim. Kulüp her zaman ekonomik olarak güçlü olsun isterim. Gençlerbirliği bu anlamda oturmuş bir kulüp olduğundan belli bir düzeni var. Doğru giden işleri de kurcalamaya gerek yok. Alt yapıdaki oyunculara önem vermeye çalışıyorum. Çünkü onların bu kulübe enerjileriyle güç katacağına inanıyorum. Genç futbolcuların oyun anlayışlarını geliştirmelerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Alt yapıdaki hocalara da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hacettepe’ye giden oyuncular da şu bilsin ki ilk bakacağımız yer orası. Orada iyi performans gösterip, A takıma gelmek için orada olduklarını unutmasınlar. Burada doğru bir yapılanma var.”

ŞAMPİYONLUK HEDEFİ DE KONULABİLİR

“Futbol başarı oyunudur. Gençlerbirliği hedefi olan bir kulüp olmalı. Her sene Avrupa kupalarına gitmeyi hedef olarak koymalı. Bunu yaparken, alt yapısından oyuncu yetiştirip onları yukarı çıkarmalı, doğru oyuncu transferi ile kadrosunu oluşturmalı. Gençlerbirliği ile şampiyonluk yaşamak elbette çok anlamlı olur. Her şampiyonluk önemlidir, değerlidir, emek ister, mücadele ister. Ancak, Gençlerbirliği’ni bir noktadan alıp, zirveye taşımak ayrı bir heyecan ve gurur verici olur. Ben ve ekibim çalıştığımız yerlerde bir eser bırakmak isteriz. Akhisar takımının temellerini biz atmıştık. Bunu biliyor olmak bizleri gururlandırıyor. Gençlerbirliği’nde de uzun süre kalırsak, şampiyonluk hedefini koyabilmek bizleri mutlu eder.”
“Yetenekli, genç ve kaliteli bir kadroya sahibiz. Takım bütünlüğü sağlanmış bir ekibimiz var. Benim futbola ve kulüplere bir bakış açım var. Gençlerbirliği ile teknik adam olarak örtüştüğümü düşünüyorum. Kulübün hedefleri, misyonu ve vizyonu uygun. İnşallah her şey yolunda gider. Göreve geldiğimizde, takımın neyi yapamadığını, neleri eksik yaptığını analiz ettik. Oyuncularda, her zaman yen gelen teknik ekibe kendilerini gösterme konusunda gayretleri artar. Başlangıçta zamana ihtiyacımız vardı. Bazı şeyleri oturtamaya başladıktan sonra herkese güven geldi. Teknik adamların oyun felsefesini takıma yansıtması önemlidir. Bu konuda, oyuncuların enerjileri ve isteği adaptasyon sürecini kısaltırsa, başarı da yükselir. Biz bunu burada kısa sürede gerçekleştirdik. Geldiğimizden beri sürekli değişen kadroyla oynamak zorunda kalmamıza rağmen, oyuncuların tümünden verim almaya çalıştık. Oyuncuların yüksek motivasyonu, bize bu alamda yardımcı oldu.

POLİTİKAYI TABLOYA GÖRE BELİRLEDİK

“Biz adaleti dağıtmak zorundayız. Takımı bu şekilde elimizde tutabiliriz. Samimiyeti, dürüstlüğü ve güveni kaybedersek, başarı olamayız. Sorumlu bensem, kararlar da benden çıkmalı. Yönetimle bu konuda her hangi bir sorun yaşamadık. Sadece ben de değil ekibimdeki her arkadaşım bu konuda büyük duyarlılık gösterir. Bizde şöyle bir anlayış var. Genç oyuncuları, teknik adam yetiştirir. Aslında, gençleri yetiştiren takım içindeki tecrübeli abileridir. Çünkü onu takip eder, ne yapıyorsa onu yapmaya çalışır onu örmek alır. Gençlerin gelişimine en büyük katkıyı saha içinde birlikte oynadığı, birlikte idman yaptığı deneyimli oyuncudur.”
“Hep transfer istemek doğru bir yaklaşım değil. O zaman 28 oyuncuyu tutmaya, alt yapı çalışmalarına gerek kalmaz. Yeni gelenler elbette olacak ancak bunun iyi dengelenmesi lazım. Gençlerbirliği bu anlamda çok iyi durumda. Başarılı bir örnek. Bizim devre arasında ihtiyacımız vardı. Başkanla konuştuk. Ekonomik duruma baktık ve transfer politikamızı ona göre belirledik. Kaleci transferi konusunda bir düşünceye sahiptik. Özellikle yan toplara iyi çıkan, ceza alanına inen yüksek topları toplayacak isimler üzerinde duruyorduk. Yönetim bize Nordfeld ismini önerdi. Teknik ekip olarak izledik ve onay verdik. Gayet de iyi maçlar çıkardı.”

HERKES AYNI DURUMDA OLACAK

“Maçların Haziran ayında başlatılması ile ilgili bir tarih var ancak durum net değil. Sezon yeniden başlarsa, yaz dönemine geleceğinden, büyük ihtimalle geç saatlerde oynanacak. Oyunculara antrenman programları gönderdik ama bunlar futbola yönelik değil. Onların aktif kalmalarını sağlıyoruz. Bu aranın ardından nasıl geleceklerini az çok tahmin edebiliyoruz. Sonuçta bütün kulüpler aynı durumda olacak. İlk 3-4 maçta temponun çok daha yüksek olacağını sanmıyorum. Bu süreçte, kaybetmekte olduğumuz değerlere sahip çıkmanın önemini daha iyi anladık. Bunu sürdürmemiz gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!