Eğreti Gelin mahkemelik oldu

Güncelleme Tarihi:

Eğreti Gelin mahkemelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2008 00:00

Yazar Şükran Kozalı kitaplarının dizide izinsiz olarak kullanıldığıni iddia ederek yapımcı, yönetmen ve Ayşe Kulin hakkında suç duyurusunda bulundu.

BİR dönem ilgiyle izlenen "Eğreti Gelin" adlı filme de konu olan "Kostak Kızı" ve "Eğreti Gelinler" kitaplarının yazarı Şükran Kozalı, özel bir televizyon kanalında gösterilen "Gece Sesleri" adlı televizyon dizisinde yapıtının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Televizyon kanalının yönetimi, dizinin senaryo grubu, yönetmeni Cemal Şan, yapımcısı Ata Türkoğlu ile "Gece Sesleri" romanının yazarı Ayşe Kulin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Kozalı, dizide kitaplarından alıntı yapıldığını, "iktibas ve intihal yoluna başvurularak maddi, manevi ve şahsi haklarının ihlal edildiğini" öne sürdü.

Tamamen özgün ve yaratımsal

Gece Sesleri dizisinin yayınının durdurulması talebinde bulunan Kozalı, dilekçesinde, "Kostak Kızı" isimli kitabının 1997’de yayımlandığını, bu romanının bir bölümünde "eğreti gelin" konusunun kendisi tarafından "üretilerek ve yaratılarak" yer aldığını belirtti. Kozalı, dilekçesinde, "(Bu konu), adından içeriğine kadar tarafıma ait olup tamamen özgün ve yaratımsaldır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!