EGO’nun bisikletli mühendisi

Güncelleme Tarihi:

EGO’nun bisikletli mühendisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 16:34

Keçiören’deki trafik sıkışıklığı canına tak eden EGO Genel Müdürlüğü çalışanı İsa Coşkun, bir yıldır işe bisikletle gidip geliyor. Bisiklet yolları projesinde de aktif olarak yer alan Coşkun, birimine tespitlerini aktarıyor. Makine mühendisi olan İsa Coşkun, “Bisikletli ulaşımı test etmiş de oluyoruz” diyor.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü’nde bisiklet altyapısıyla ilgili projelerin yürütüldüğü Projeler Şube Müdürlüğü’nde çalışan Makine Mühendisi İsa Coşkun, Keçiören’deki evinden Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına her gün bisikletiyle gidip geliyor. Coşkun, bisiklet kullanırken karşılaştığı aksaklık, eksiklik ve tespitleri de çalıştığı birime aktarma imkânı buluyor. Bisiklet yolları projesinde de aktif olarak yer alan İsa Coşkun, bir yıllık bisikletli ulaşım tecrübesini Hürriyet Ankara’ya anlattı:

5 KİLOMETREYİ 20 DAKİKADA GİDİYORUM

“Malum, Fatih Köprüsü’nde sabah ve akşam trafik çok yoğun oluyor. Ben de bir yıl önce Fatih Köprüsü’nde trafiğin sıkışık olduğu bir gün işe bisikletle gitme kararı aldım. 5 kilometreyi her gün gidip geliyorum. Trafik olsa da olmasa da Büyükşehir’e 20 dakikada ulaşabiliyorum. Eskiden bir saatte gidemiyordum şimdi 20 dakikada gidiyorum. Hava şartları kötü olduğunda katlanabilir olduğu için bisikletimle toplu taşımayı da kullanıyorum. Şahsi aracım da var, arabamı da kullanabilirim ancak bisikleti tercih ediyorum.

EGO’nun bisikletli mühendisi


BİSİKLETLİ ULAŞIMI TEST ETMİŞ OLUYORUZ

Projeler Şube Müdürlüğü’nde de bisiklet projeleri üzerine çalışıyorum. STK’lar, bisiklet dernekleri gibi bütün paydaşları zaten bir araya getiriyoruz. Ben de bisikletle ilgili deneyimlerimi paylaşıyorum. Oluşabilecek sıkıntıları aktarıyorum. Birimdeki arkadaşlarım da bisikleti günlük hayatta kullanıyor, bir nevi bisikletli ulaşımı test etmiş de oluyoruz. Bel fıtığı rahatsızlığım vardı, doktor hareket etmemi tavsiye etmişti. Bisiklet hayatıma hareketlilik kazandırdı. Spor salonuna gidiyordum artık salonu bıraktım. Sabah akşam egzersizimi yapmış oluyorum. Kullanmadan önce gelinip gidilebilir mi endişesi oluyordu, çok rahat gidilebileceğini gördüm. Bir süre sonra zaten alışıyorsunuz.”

53 KİLOMETRELİK BİSİKLET YOLU FARKINDALIĞI ARTIRACAK

Haberin Devamı

Ankara’da herkesin bisikleti ulaşım aracı olarak kullanabileceğini vurgulayan İsa Coşkun, “Ben Keçiören gibi bir yerden geliyorum, başka yerlerde kullanımı daha rahat olabilir. Bisikletle trafik sorunu ve park yeri arama probleminiz ortadan kalkıyor. Ankara’da azımsanmayacak kadar bisiklet kullanan da var. Keçiören hattındakileri gelip giderken görüyorum. Toplu taşıma veya araç kullanmazsa bisiklet bir yılda kendi ücretini amorti ediyor” dedi. ABB’nin bisiklet yolu projesinin önemine de dikkat çeken Coşkun, “Belediyemizin yapacağı 53 kilometrelik bisiklet yolu toplum açısından farkındalığın artması ve bisiklet kültürünün benimsenmesi için büyük bir adım. Bisiklette toplumu bilinçlendirmenin bisiklet yolu yapmak kadar önemli olduğunu düşünmekteyim. Bisiklet yollarının yapımı ile bisiklet kullananların sayısı da artacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

EGO’nun bisikletli mühendisi

Belediyenin bisikletle ilgili bütün altyapı projelerini yürüttüklerini belirten EGO Projeler Şube Müdürü Ali Onuralp Ünal, birim çalışanlarının ulaşım için olmasa da günlük hayatta aktif olarak bisiklet kullandığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!