EGO’dan otobüslerde ‘Yüzde 50’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

EGO’dan otobüslerde ‘Yüzde 50’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2020 09:50

İçişleri Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında toplu taşımada alınacak önlemlerle ilgili ek genelge yayımladı.

Haberin Devamı

Genelgede tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarının, araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul etmesi ve araç içindeki yolcuların oturma şeklinin teması engelleyecek şekilde olması gerektiği belirtildi. Genelgenin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü de toplu taşımada faaliyet gösteren tüm personele bu yönde uyarı yaptı.

YAZI GÖNDERİLDİ

EGO ayrıca toplu taşımada paydaşı olan Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası ile Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi’ne (AHOK) konuyla ilgili yazı gönderdi. Genelgedeki hususlarla ilgili tüm işleticilerin ve sürücü personelin uyarılmasını, yazının tüm personele duyurulmasını istedi. ABB yetkilileri konuyla ilgili zabıta ekiplerinin de denetim yapacağını kaydetti. EGO Genel Müdürlüğü ayrıca toplu taşımayı kullanan Ankaralıları koronavirüse karşı sosyal mesafeyi korumaları konusunda uyarıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda “Otobüslerde ve ANKARAY içlerinde mümkün olduğunca tek sıra, metroda bir boşluk bırakacak şekilde oturmaya, duraklarda ya da durak alanlarında beklerken sosyal mesafenizi korumaya lütfen dikkat ediniz” deniliyor.

Haberin Devamı

GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Büyükşehir Belediyesi’nin son olarak aldığı diğer önlemler ise şunlar oldu:
- Kent genelindeki parklarda ücretsiz olarak verilen kablosuz internet hizmeti, sosyal mesafenin korunabilmesi amacıyla geçici olarak durduruldu.
- Zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı ek genelgede belirtilen kararlar çerçevesinde il genelindeki marketleri ve Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali’ni (AŞTİ) denetledi.
- Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi tarafından, AŞTİ başta olmak üzere hizmet binalarına ‘mesafeni koru’ yapıştırmaları yerleştirildi. Uyarıcı nitelikli ‘sticker’lar marketlere de dağıtılıyor.
- Sağlık çalışanları, market ihtiyaçlarını Başkent 153 çağrı hattını arayarak karşılayabilecek, kartlı su sayaçlarını evden yükletme hizmeti alabilecek.
- ASKİ, 65 yaş üstü vatandaşlara verilen evde su yükleme hizmetini suistimal edenleri uyardı ve “Sizi arayarak su yüklemesi yapacaklarını söyleyenlere itibar etmeyin” dedi.
- ‘Başkent Mobil’ uygulamasına ‘EvdeKalAnkara’ modülü eklendi.
- Başkan Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlardan suyu tasarruflu kullanmaları çağrısında bulundu.

EGO’dan otobüslerde ‘Yüzde 50’ uyarısı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!