EGO: Kuralları uyguluyoruz Vatandaş: Sahada göremiyoruz

Güncelleme Tarihi:

EGO: Kuralları uyguluyoruz Vatandaş: Sahada göremiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2020 01:56

EGO Genel Müdürlüğü, pandemi sürecinde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda ayakta yolcu taşıma kapasitelerinin uygulandığını ve ek seferler konulduğunu açıkladı. Vatandaştan ise itiraz geldi: “Alınan kararların uygulanmasını sahada göremiyoruz.”

Haberin Devamı

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısının en fazla olduğu il haline gelen Ankara’da gözler büyük bir insan sirkülasyonunun olduğu toplu taşımaya da çevrildi. Pandemi sürecinde toplu taşıma hizmetlerinin Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları çerçevesinde sürdürüldüğüne dikkat çeken EGO Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada toplu taşıma hizmetleri için belirlenen kararların uygulandığını duyurdu. Bazı vatandaşlar ise EGO’nun açıklamasına, “Alınan kararların uygulanmasını sahada göremiyoruz, karar almakla olmuyor, belediye alınan kararları da denetlesin lütfen” şeklinde yanıtlar verdi. EGO’dan yapılan açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:

OTOBÜSTE YÜZDE 30 METRODA YÜZDE 50

“Mevcut durumda toplu taşıma hizmetleri, Kurul’un 01.06.2020 tarih ve 2020/41 sayılı Kararı’nda belirtilen, otobüslerde, araç ruhsatlarında yazılı olan koltuk kapasitesi kadar oturarak ve araç ruhsatlarında yazılı olan ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 30’u kadar da ayakta; karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz oturularak; metro ve ANKARAY’da ise vagon koltuk kapasitesi kadar oturarak, ayakta yolcu kapasitesinin yüzde 50’si kadar da ayakta; karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz olarak oturulması çerçevesinde yürütülmektedir.

KAMERA KONTROLÜYLE EK SEFER KONULUYOR

Ankara Metrosu’nda karşılıklı oturma düzeni bulunmamaktadır. Bu süreç içerisinde ANKARAY tren içlerinde tadilat yapılarak, karşılıklı oturma düzeni kaldırılmıştır. İstasyon ve tren içlerinde sosyal mesafe uyarılarımız afiş, etiket olarak bulunduğu gibi sık sık uyarı anonsları da yapılmaktadır. Araçlardaki ayaktaki yolcu yoğunluğu konusunda da peronda görevliler uyarı yaptığı gibi yolcu yoğunluğu kameralardan takip edilerek normal tarife dışında ek sefer de konulmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de yoğun olarak etkisi altına alan bu salgın sürecinde, özellikle toplu taşıma araçlarında, duraklarda, istasyonlarda, vatandaşlarımızın hijyen, fiziki mesafe ve maske kullanımına hassasiyetle dikkat etmeleri gerektiği hususunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

VATANDAŞTAN İTİRAZ GELDİ

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına vatandaşlardan ise itiraz geldi. Sosyal medyadan açıklamaya yanıt veren bazı vatandaşların yorumları şöyle oldu:
*Alınan kararların uygulanmasını sahada göremiyoruz. ANKARAY, metro ve otobüslerde denetim yok sefer sayıları yüzde 50 yolcuyu taşıyacak şekilde ayarlanmıyor. Hala maskesi kolunda çenesinde yolculuk yapanlar var.
*Karar almakla olmuyor belediye alınan kararları da denetlesin lütfen. Özel halk otobüsleri tıklım tıklım yolcu alıyor. 153’ü arayıp şikâyet ediyoruz ama sonuç aynı. Şikâyet edince bile gereği yapılmıyor demek ki.
*EGO’nun Mars seferleri için açıklama sanırım bu. Ankara’da açıklama ile bir alaka gören yok da.
*Alakası yok tıklım tıklım sabahları ve akşamları trafik saatinde gelinde görün. Ayrıca metrolar çok yavaş, EGO şoförleri umursamaz.

EGO: Kuralları uyguluyoruz Vatandaş: Sahada göremiyoruz

2 Eylül’de Başkent’te tüm toplu taşıma araçları (EGO otobüsleri, özel halk otobüsleri, metro, ANKARAY, Başkentray) 703 bin 587 yolcu taşıdı.

Haberin Devamı

EGO: Kuralları uyguluyoruz Vatandaş: Sahada göremiyoruz

Ankara’daki bazı vatandaşlar da otobüslerin içinden çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak yetkililere çağrıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!