Eğitimin ardından film gibi tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Eğitimin ardından film gibi tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2021 00:54

5 günlük afet eğitimine katılan 40 kişilik Mamak Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUT) ekibi, gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği depremde yıkılan binada enkaz altında kalan yaralılara kısa sürede ulaşarak müdahale etti.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının ‘Türkiye’de Afet Eğitimi Yılı’ ilan edilmesi dolayısıyla Mamak Belediyesi ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) işbirliğiyle başlatılan çalışma kapsamında, Mamak Belediyesi Arama Kurtarma (MAKUT) ekibine afet eğitimi verildi.
MAKUT ekibi, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde sosyal mesafe kuralları ve COVID-19 tedbirleri gözetilerek 5 günlük eğitim aldı. Eğitimlerin ilk 2 gününde, arama-kurtarma üzerine teorik olarak bilgilendirmelerde bulunuldu. Eğitimlerin 3. gününden itibaren ise AFAD’a ait uygulama merkezinde deprem enkazında kurtarma eğitimi verildi. Eğitimin son gününde ise MAKUT ekiplerince nefes kesen tatbikat gerçekleştirildi.

Eğitimin ardından film gibi tatbikat


YARALILARI TESPİT ETTİLER

Haberin Devamı

Tatbikatta 40 görevli personelden oluşan Mamak Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi, senaryo gereği depremde yıkılan binada arama ve kurtarma işlemleri yaparak enkaz altında kalan yaralıları tespit ederek ulaşmaya çalıştı. Sismik dinleme cihazlarıyla enkaz altında canlı olup olmadığının tespitinin yapılması ile başlayan tatbikatta, kameralı görüntü alma, ardından da karotla beton kırılarak yaralıya ulaşıldıktan sonra sedyeye konulan yaralının ambulansa taşınma uygulaması yapıldı. Kısa sürede enkazdaki yaralılara ulaşarak profesyonel bir şekilde müdahale eden MAKUT ekibi, tatbikatın sonunda tam not aldı.

HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Belediye personelinin olası bir afet durumunda donanımlı bir şekilde olaya müdahale edebilmesinin hayati önem taşıdığını belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, şunları söyledi: “Nerede, ne zaman, ne şekilde geleceği bilinmeyen afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmalıyız. Afetlerde can ve mal kaybının olmaması en büyük temennimiz. Her türlü tehlike anında Mamak Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi’miz gerek personel gerekse ekipman olarak 7/24 hazır. Ekipteki arkadaşlarımızın hepsini kutluyorum. Mamak’ta, Türkiye’de hatta yurt dışında yaşanabilecek tüm afetlere karşı ekibimiz yetiştirilmiş durumda. İnsan yaşamı bizler için çok önemli, bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!