Eğitime adanan 25 yıl

Güncelleme Tarihi:

Eğitime adanan 25 yıl
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2018 11:14

Ankara’da 14 Eylül 1993’de Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından kurulan Başkent Üniversitesi, kuruluşunun 25. yılını bir dizi etkinlikle kutladı.

Haberin Devamı

Kutlamalar kapsamında kurucu Mehmet Haberal, akademik personel, sağlık çalışanları, Anıtkabir’i ziyaret ederek, mozoleye çelenk bıraktı. Anıtkabir ziyaretinin ardından Başkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda bir program düzenlendi. Programa çok sayıda eski bakan, milletvekilleri, diğer üniversitelerin rektörleri, İran, Mısır, Kazakistan, Japonya, Arjantin gibi ülkelerden de akademik personel ve davetliler katıldı.

1 AĞAÇTAN 5 MİLYON AĞACA

Programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Haberal, “Ne mutlu ki bir ülkemiz var. Bu ülkeyi kuran Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyorum” dedi. ‘Tarlalar betonlaşmasın, Türkiye ağaçsız kalmasın’ sloganıyla üzerinde bir tek ağaç bulunan 3 bin 600 dönümlük Bağlıca ana yerleşkesinde bugün 5 milyona yakın ağaçla bir orman oluşturduklarına dikkati çeken Haberal, üniversite olarak yurtiçi ve yurtdışında yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Program, Orkestra Akademik Başkent’in konseriyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!