Eğitim için origami turnası

Güncelleme Tarihi:

Eğitim için origami turnası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2019 09:07

TED Üniversitesi akademisyenleri, idari personel ve öğrenciler, maddi olanaksızlıklar içinde olan çocuklara el uzatmak üzere turna katlandı.

Haberin Devamı

Türk Eğitim Derneği (TED) Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen etkinlikte, Türk Japon Vakfı Origami Kursu eğitmeni Mikiko Uehara, origami sanatını anlattı ve turna katlaması yaptı. ‘Bin Turna Bir Umut’ projesi kapsamında katlanan her turna için 5 lira alındı. Elde edilen gelir, eğitime erişim engeli olan çocukların geleceği için kullanılacak.

YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

TED Sivil Toplum Faaliyetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aysun Hartevioğlu, projenin dezavantajlı öğrencilere destek olmak amacıyla başlatıldığını kaydederek, “Bundan sonra biz bu projenin yaygınlaşması için gayret göstereceğiz. Daha çok turna katlayarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışacağız” dedi. TED Tam Eğitim Burslu öğrencisi İbrahim Aslan ise, ‘Bin Turna Bin Umut’ projesine Ankara’da üniversitede okuyan öğrencilerle birlikte başlattıklarını söyleyerek, “Bin turnaya ulaştığımızda bir öğrencinin eğitime umut olmuş oluyoruz ve ona burs sağlıyoruz. Bu burs, TED 10 bin Genç Meşale Kampanyası’na gidiyor. Biz de 140 meşale olarak, bir meşale de biz yakmak istedik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!