Ecza depolarına ilaç denetimi

Güncelleme Tarihi:

Ecza depolarına ilaç denetimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2021 01:04

Ankara’da, bazı ilaçlara erişim sıkıntısı yaşandığı iddiaları üzerine eczane ve ecza depolarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, döviz kurundaki yükseliş nedeniyle bazı ilaçlara erişilemediği yönündeki haberler üzerine Türkiye genelinde ilaç firmaları, ecza depoları ve eczanelere yönelik denetimleri sıklaştırdı. Bu kapsamda Ankara’da da birçok noktada denetim yapıldı.

Ecza depolarına ilaç denetimi


STOKLAR KONTROL EDİLDİ

TİTCK denetmenleri, Altındağ’da bulunan bir ilaç firmasının deposunda denetim gerçekleştirdi. Ekipler, hastaların kritik ilaçlara erişemediği iddiaları çerçevesinde yürütülen denetimlerde kritik ilaçların bulunup bulunmadığı, İlaç Takip Sistemi ile fiziki stok durumunun uyumlu olup olmadığı, gerekli kayıt ve bildirimlerin zamanında ve tam olarak yapılıp yapılmadığını kontrol etti. İnceleme sonunda uygunsuzluk belirlenmesi durumunda idari yaptırım uygulanacağı belirtildi. Eczane denetimlerinde ise öncelikle ‘İlaç Takip Sistemi’ kayıtları ile eczanelerin stok durumları karşılaştırıldı. Denetim sürecinin tamamlanabilmesi için eczacılardan da bilgi talep edildi. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!