Duyarsızlar engellenemiyor

Güncelleme Tarihi:

Duyarsızlar engellenemiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2021 15:31

Ankara Metrosu’nun Milli Kütüphane İstasyonu’ndaki duvar, duyarsız kişilerce yazı tahtasına çevrildi. Daha önce de kirletilen fayanslar görevliler tarafından silinse de yazıların çıkarılamadığı görülüyor. Çirkin görüntüye tepki gösteren vatandaşlar, “Kim yapıyorsa tespit edilsin, ceza kesilsin” diyor.

Haberin Devamı

Ankara’da OSB Törekent-Koru arasında hizmet veren metro hattının Milli Kütüphane istasyonundaki duvarlar, sorumsuz kişilerce yazı tahtasına çevrildi. Daha önce de benzer görüntülerin yer aldığı istasyonda beyaz fayanslara yazılan yazılar, görevliler tarafından silinse de yazıların çıkarılamadığı görülüyor. Yazılı duvarlar, gün içinde binlerce kişinin metroyla ulaşım için kullandığı Milli Kütüphane istasyonunun Kızılay peronunda yer alıyor.

Duyarsızlar engellenemiyor

HER GÜN YENİLERİ EKLENİYOR

Sorumsuz ve duyarsız bazı yolcular tarafından farklı renklerle ve şekillerle yazılan yazıların arasında argo kelimeler de yer alıyor. Kiminin tarih de attığı yazı ve şekiller, beyaz fayans üzerinde görüntü kirliliği oluşturuyor. Silinse de kalıcı olarak çıkarılamayan yazılara her geçen gün yenilerinin eklendiği de dikkat çekiyor. İstasyonu kirleten çirkin görüntüye tepki gösteren yolcular, duvarlara yazı yazanların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Duyarsızlar engellenemiyor

KİM YAPIYORSA TESPİT EDİLSİN

Peronun en son tarafında yer alan duvarın sorumsuz kişilerce bu hale getirildiğine dikkat çeken bir yolcu şunları söyledi: “Duvar uzun süredir bu halde. Kalıcı olarak bir temizlik yapılması gerekiyor. Tekrar kirletilmesine izin verilmemeli. Buraya kalemle bu yazıyı yazanlar kente ve kamu malına bu kadar duyarsızlar. Yarın daha büyük zararlar da verebilirler. İstasyonda güvenlik görevlileri var, kameralarla da izleniyor. Kim yapıyorsa tespit edilsin, ceza kesilsin. Gerekiyorsa anonslarla ve yazılarla da insanlar uyarılsın. EGO Genel Müdürlüğü kirletilmesini önlesin.”

Duyarsızlar engellenemiyor

Duyarsızlar engellenemiyor

Haberin Devamı

29 OCAK 2019

Milli Kütüphane İstasyonu’nun duvarına daha önce de sorumsuz kişilerce benzer şekilde yazılar yazılmış, Hürriyet Ankara bu durumu ‘Kentine yapan kendine yapar’ manşetiyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!