Duvara yazı yazan kayda girer

Güncelleme Tarihi:

Duvara yazı yazan kayda girer
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2021 01:15

Milli Kütüphane İstasyonu’nun duvarına yazılan yazılar, hiçbir kimyasal maddeyle silinemeyince, boya ile kapatıldı. EGO Genel Müdürlüğü, uyarı afişleri astı, istasyonda yazı yazılan duvarı görecek açıda kamera koydu.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın gündeme getirdiği, bazı duyarsız vatandaşlar tarafından yazı yazılarak kirletilen Milli Kütüphane İstasyonu’ndaki duvarlar için EGO Genel Müdürlüğü harekete geçti. EGO’dan yapılan açıklamada fayans olan duvarlardaki yazıların kimyasal madde kullanılarak temizlenmeye çalışıldığı ancak çıkartılamayınca boya ile kapatıldığı belirtildi. Vatandaşları uyarmak için istasyona yazıların asıldığı ve bir kameranın bu açıya bakacak şekilde ayarlandığı bilgisini veren EGO Genel Müdürlüğü, açıklamasında şunları kaydetti:

Duvara yazı yazan kayda girer


FAYANSLAR DAHA ÖNCE DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

“Bazı vatandaşlarımız tarafından özellikle metro olmak üzere raylı sistem istasyonlarımızın duvarlarına çeşitli yazılar yazılarak zarar verildiği görülmektedir. Üç-dört yıl önce Milli Kütüphane İstasyonu’nda başlayan yazı yazma alışkanlığı maalesef seyrek de olsa devam etmektedir. Fayans olan istasyon duvarları, kimyasal maddeler de kullanılarak temizlenmeye çalışılmış, çıkartılamayınca değiştirilmiştir. Ancak elimizde aynı model ve renk fayans kalmadığından bu kez yazılan yazılar doğrudan boya ile kapatılmaya çalışılmıştır. Mevcut yazılar da yine doğrudan boya ile kapatılacaktır.

ZARAR VERENLER HASARIN BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDA

Bundan sonraki süreçte, tüm istasyonlarımızda daha sıkı önlemler alınmakla birlikte, Milli Kütüphane İstasyonu’nda ise bir kamera doğrudan bu alanı görecek şekilde ayarlanmıştır. Vatandaşlarımızın istasyonlara herhangi bir şekilde zarar verici davranışlardan kaçınmalarına ilişkin bilgilendirme afişleri de ilgili noktalara asılmıştır. Ayrıca, kuruluşumuz Raylı Sistem Yolcu Taşıma Yönergesi’ne göre; istasyonlarda ve araçlarda her türlü araç, gereç, cihaz, oturma üniteleri ve benzeri ekipmana zarar verilemez. Zarar verenler, verdikleri hasarın bedelini ödemek zorundadır.”

Haberin Devamı

23 Temmuz 2021
Hürriyet Ankara, Milli Kütüphane Metro İstasyonu’nda yazı yazılarak kirletilen duvarlara ‘Bu görüntü yakışmıyor’ manşetiyle dikkat çekmişti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!