Düşük maliyetiyle nefes aldıracak

Güncelleme Tarihi:

Düşük maliyetiyle nefes aldıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2020 09:58

OSTİM Teknik Üniversitesi, koronavirüs tedavisinde önemli bir yeri olan venilasyon cihazını düşük maliyetli ve geliştirilmeye uygun bir şekilde geliştirdi.

Haberin Devamı

COVID-19'a yakalanan hastaların yüzde 15 ila 20'sinde ağır solunum desteği için ventilasyon cihazı kullanılması gerektiğini ve salgın sürecinde hastanelerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerin başında ventilasyon cihazlarının geldiğini belirten OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Murat Yülek OSTİMTECH Proto Tasarım ve Hızlı Prototipleme Merkezi’nde, OSTİM Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Cem Çatalbaş liderliğindeki ekibin açık kaynak kodlu, düşük maliyetli ve geliştirilmeye uygun ventilasyon cihazı ürettiğini söyledi. Cihazla ilgili bilgi veren Yülek, şunları kaydetti:

TEST ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

“Ventilatör cihazımızın şu aşamada klinik testleri gerçekleştirilmektedir ve bu konudaki uzmanlar ile yapılan diyaloglar ve kullanıcıların istekleri doğrultusunda ürünümüz her geçen gün daha da geliştirilmektedir. Kısa sürede çok yüksek sayılarda üretime uygun şekilde gerçekleştirilen bu proje ile ülkemizdeki ve dünyadaki COVID-19 salgınının etkilerine paralel olarak ilerleyen süreçlerde seri üretime geçilmesi hedeflenmektedir. Şu aşamada ürüne ait klinik testler ve bu test sonuçlarına bağlı olarak iyileştirmeler devam etmektedir."

12 SAATE KADAR KABLOSUZ KULLANIM

Düşük maliyetiyle nefes aldıracak


Prof. Dr. Yülek, üretilen prototiple üretim süreçlerinin kısaldığına ve hastaların ihtiyaçlarının daha hızlı bir şekilde karşılanacağına dikkati çekerek "Yaklaşık 4 saat kablosuz kullanım ömrüne sahip olan, çeşitli geliştirmeler ile 12 saate kadar çıkartılabilen kablosuz kullanım süresine sahip bu cihaz ile COVID-19 gibi hastalıklar sonrasında da duyulan ve duyulabilecek ihtiyaçları karşılamak hedeflenmektedir. Ürettiğimiz prototipi daha da geliştirerek ilerleyen aşamalarda çok sayıda ülkeye ihraç etmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!