Dünyaya açıldı tam not aldı

Güncelleme Tarihi:

Dünyaya açıldı tam not aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2020 00:29

Resimleri Lüksemburg’daki ‘Madrid Vangogh Art Gallery’de sergilenen Merve Karapolat, soyut çalışmalarıyla sanatseverlerin beğenisini topladı.

Haberin Devamı

Karantina günlerinde soyut resim yapmaya başlayan Ankaralı sosyolog Merve Karapolat, ‘Bir göz bir dünya’ ismini verdiği sergisinin İstanbul’da ‘La Visione Art Gallery’de sanatseverlerle buluşmasının ardından, dünyaca ünlü ‘Madrid Vangogh Art Gallery’den davet aldı. Lüksemburg’a gönderdiği resimleri galeride sergilenen Karapolat’ın eserleri, sanat eleştirmenlerinden tam not alırken, tam not alırken, alıcı da buldu.

PİCASSO VE VANGOGH’UN YANINDA


Resme başladığı süreçte kendisine destek olan usta sanatçıların emeklerini boşa çıkarmadığı için kendini gururlu hissettiğini belirten Karapolat, şunları söyledi: “Fuarda dünyanın dört bir yanından gelen sanatçı ve sanatseverler buluştu. Picasso, Van Gogh gibi büyük sanatçıların eserlerinin yanında benim de resimlerim sergilendi. Bu benim için inanılmaz gurur verici. Dünya olarak zorlu bir pandemi sürecinden geçiyoruz ve buna rağmen insanların sanata verdiği değer, benim yarının dünyasına olan umudumu arttırdı.” Soyut resim çizdiğini belirten Karapolat, “Duygular ve kocaman bir boşluk. O boşluğu belli kalıplar içinde sıkışıp kalmadan, hayal gücünüze göre dolduruyorsunuz” dedi.

Dünyaya açıldı tam not aldı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!