Düğün salonundan akıllı kütüphaneye

Güncelleme Tarihi:

Düğün salonundan akıllı kütüphaneye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2020 01:15

Başkent’te uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mamak Belediyesi iş birliğinde ‘akıllı kütüphane’ olarak hizmet verecek şekilde düzenlendi.

Haberin Devamı

MAmak Şafaktepe Parkı sınırlarında yer alan, uzun yıllar özel işletmeye kiraya verilen düğün salonunun, sözleşmesinin bitmesinin ardından kütüphaneye dönüştürülmesine karar verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteğiyle çalışma başlatan Mamak Belediyesi, 800 metrekarelik alana sahip merkezi; öğrenciler, yetişkinler, öğretmenler ve araştırma görevlilerinin 7 gün 24 saat esasına göre faydalanabileceği kütüphaneye dönüştürdü.

Düğün salonundan akıllı kütüphaneye


250 KİŞİ KAPASİTELİ

Akıllı uygulamalara ev sahipliği yapan kütüphaneye gelen ziyaretçileri boş çalışma masalarına yönlendirme işlemi, kiosk cihazlarına tanımlanacak özel kartlar aracılığıyla sağlanacak. 250 kişiye aynı anda hizmet verecek kütüphane, koronavirüs tedbirleri kapsamında, normal kapasitenin yarısını geçmemek şartıyla kapılarını ziyaretçilerine açacak. Kütüphanenin açılışı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

TİYATRO ETKİNLİKLERİ DE OLACAK

Ziyaretçilere kafeterya bölümünde ücretsiz ikramlık ve içecek hizmeti de sunulacak kütüphanede söyleşilerin, çeşitli sahne oyunlarının ve tiyatro etkinliklerinin gerçekleştirileceği alanlar da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!