DT’den yeni sezona güler yüzlü repertuvar

Güncelleme Tarihi:

DT’den yeni sezona güler yüzlü repertuvar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2021 22:19

Devlet Tiyatroları(DT), uzun bir aradan sonra bugün itibarıyla seyircilerini yeniden salonlarda ağırlayacak.

Haberin Devamı

DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, sanatseverler için ‘güler yüzlü bir repertuvar’ hazırladıklarını söyledi. ‘Cimri, Anna Karenina, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye, Bizim Yunus, Ölümcül Oyun, Profesyonel, Reis Bey, Totlar, Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’ gibi çok tutmuş oyunların yeni sezonda seyircilerle buluşmaya devam edeceğini belirten Kurt, ‘Periferi’ oyununun da Ankara’da prömiyer yapacağını kaydetti. Ankara’da bir yeni sahne açacaklarını ve buna ilişkin programların da hazırlandığı bilgisini de veren Kurt, “Bu sene pandemiden dolayı güler yüzlü bir repertuvar tasarladık. Bu süreci daha rahat atlatalım diye seyircilerimizin karşılarına güler yüzlü bir repertuvarla çıkmak istiyoruz. Pandemi döneminden önce yaklaşık 200 bin artı seyircimiz oluşmuştu. Yine o seyirciyi yakalamayı, hatta geçmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

DT’DE BUGÜNÜN PROGRAMI ŞÖYLE

* Büyük Tiyatro: Cimri (20.00)
* Cüneyt Gökçer Sahnesi: Leylâ ile Mecnun (20.00)
* Şinasi Sahnesi: Kadınlarımız (20.00)
* Küçük Tiyatro: Sonsuzluk Kitabevi (20.00)
* Akün Sahnesi: Ölümcül Oyun (20.00)
* Altındağ Tiyatrosu: Eyvah Nadir (20.00)
* Stüdyo Sahne: Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye (20.00)

ADOB DA HAZIR

Ankara Devlet Opera ve Balesi(ADOB), tarihi binasında yeniden ‘perde’ diyecek. Yeni sanat sezonunda zengin bir repertuvarla sanatseverlerin karşına çıkmaya hazırlanan ADOB, ünlü opera ‘Saraydan Kız Kaçırma’nın kısaltılmış versiyonunu yarın izleyiciyle buluşturacak. ADOB Sanat Yönetmeni ve Müdürü Feryal Türkoğlu, 20 aylık bir salgın sürecinden sonra sanatseverlerle kapalı salonlarda buluşmaya başlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Seyircilerden ‘aşı kartı’ ya da ‘en az 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi’ isteyeceklerini, salonda bir boş bir dolu koltuk şekilde oturumu sağlayacaklarını, salonun dezenfekte edileceğini anlatan Türkoğlu, “Seyircilerimiz gönül rahatlığıyla salonlarımıza gelebilirler. Ben hiç şüphe duymuyorum, buradaki ortam evlerinden farklı olmayacak” dedi. AA

DT’den yeni sezona güler yüzlü repertuvar


AST’TA SEZON YARIN AÇILIYOR

Haberin Devamı

Ankara Sanat Tiyatrosu(AST) ise yeni sanat sezonunu yarın Bilkent Sahne AST’ta açıyor. İlk gün, Nobel ödüllü İtalyan yazar Dario Fo’nun yazdığı iki perdelik tiyatro oyunu ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ izleyici karşısına çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!