Dostluk ritmi

Güncelleme Tarihi:

Dostluk ritmi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2020 10:08

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Vurmalı Çalgılar Şefi Dinçer Özer’in, 14 yıldır düzenlediği ‘Dinçer Özer ile Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali’ için hazırlıklara başlandı.

Haberin Devamı

Dinçer Özer, büyük gayretle festival çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Özer, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından internet ortamında Türkiye çapında anaokullar, üniversiteler, gençlik ve kurs merkezlerine festival duyurularının yollandığını, Bosna Hersek’in tüm şehirlerinde ve bütün okullarında da duyuruların yapılmaya başlandığını kaydetti. Özer festivalle ilgili şu bilgileri paylaştı:

ÖĞRENCİLER VE SANATÇILAR BULUŞACAK

“Festivalimiz CSO Konser Salonu’nda 16-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Duyurularımızın çok yeni yapılmasına rağmen yoğun ilgiyle karşılanması mutluluk verici. CSO sahnesinde öğrencileri, yurt dışındaki başarılı vurmalı çalgılar sanatçıları ve yeni enstrümanlarla buluşturacağız. Bu yıl önceki yıllarda olduğu gibi yabancı öğrenci gruplarının da festivale katılmasını istiyoruz. Türk öğrencilerin yabancı öğrencilerle sanat seviyelerini birbirlerine aktarmalarını hedefliyoruz. Festival ile öğrenciler bir dostluk köprüsü kurmuş olacak.”

Haberin Devamı

KATILIMA ENGEL YOK

Engelli bireylerin de katılımının hedeflendiği festivalde engellilerin toplumdaki önemine vurgu yapmak, birçok konuda olduğu gibi sanatta ve önemli bir kolu olan vurmalı çalgılardaki başarılarını göstermek amaçlanıyor.

SON BAŞVURU 19 ŞUBAT

Vurmalı çalgılardan herhangi birini veya birçoğunu başarıyla kullanabilen öğrenciler, bireysel ya da grup olarak hazırlayacakları en az 1, en fazla 3 dakikalık gösteriyle festivale başvuracak. Başvurular, 19 Şubat mesai bitimine kadar CSO’ya elden veya posta yolu ile teslim edebilecek. Festivalde ana konserler dışında köy konserleri, seminer, workshop, uygulamalı konserler ve festival yürüyüşü gibi etkinlikler düzenlenecek.

BAKMADAN GEÇME!