Dört akademisyenden “usulsüzlük” istifası

Güncelleme Tarihi:

Dört akademisyenden “usulsüzlük” istifası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 16:26

Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden 4 öğretim üyesi, giriş sınavlarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle istifa etti.

Haberin Devamı

Yaptıkları sınavda sekiz öğrencinin bölüme kabul edildiğini belirten öğretim üyeleri Meltem Keskin, Özlem Ersönmez, İlham Yazar ve Cem Emüler, kazanan öğrencilerinin listesinin sonradan değiştirildiğini iki kişinin daha eklendiğini iddia etti. Dekanlıktan yapılan açıklamada ise listenin değiştirilmediği, “10 kişilik kontenjanı doldurmak adına, sınavda 9. ve 10. sırada yer alan adayların da kabul edilmesi fakülte yönetimi tarafından uygun görülüp onaylanmıştır” denildi. Aynı zamanda oynadığı tiyatro oyunu ve dizilerden de tanınan oyuncu Cem Emüler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa gerekçelerine ilişkin özetle şunları kaydetti:

BÖLÜM BAŞKANI LİSTEYİ DEĞİŞTİRDİ İDDİASI

“Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü giriş sınavları haziran ayında çok değerli bir jüri tarafından dört gün boyunca yapılmış; sekiz öğrenci bölüme kabul edilmiş; YGS’den baraj puanı almaları halinde bölüme resmi kayıt yaptırabilecekleri hem kendilerine, hem de bütün bölüme sözlü olarak duyurulmuştu. Ancak, sınavın ardından, bölüm başkanı keyfî bir kararla jürinin ilan ettiği listeyi değiştirmiş, listeye iki yeni isim eklemiş ve bu adayları okula kabul ettiğini ilan etmiştir. Ne var ki, Bilkent gibi güzide bir kurumun titizliğine yakışmayan bu anlaşılmaz tutum, tiyatro bölümünde ders veren bütün meslek dersi hocalarını bir karar vermeye zorlamıştır. Aynı zamanda giriş sınavı jürisini de oluşturan bütün meslek dersi hocaları olarak, şu an itibariyle Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ndeki eğitmenlik görevimizden ayrılmış bulunmaktayız.”

Haberin Devamı

TORPİL VE KAYIRMA İFADELERİNİ KINIYORUZ

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanlığı’ndan yapılan açıklamada ise 166 öğrenciden seçmelere 13 adayın kaldığı belirtilerek özetle şu ifadelere yer verildi:
“Jürinin onayladığı 8 kişilik liste hiç bir şekilde değiştirilmemiştir. Buna ek olarak belirlenen 10 kişilik kontenjanı doldurmak adına, sınavda 9. ve 10. sırada yer alan adayların da kabul edilmesi fakülte yönetimi tarafından uygun görülüp onaylanmıştır. Bu bahsi geçen 2 aday listeye sonradan eklenmemiş, kontenjanın 10 kişi olarak kalması durumunda okula kabul edilecekleri jürinin bilgisi dahilinde olmuştur. Jüri üyeleri sınav sürecinde kontenjanın 10 kişi olduğuna dair bilgilendirilmiştir. 166 kişinin girdiği ve iki aşama sonunda jüri ortak kararıyla final aşamasına 13 kişinin kaldığı bir sınav sürecinde, torpil ve kayırma gibi ağır ifadeleri esefle kınıyor ve reddediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!