Dolandırıcıların nikah şekeri oyunu

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcıların nikah şekeri oyunu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2017 15:17

Sosyal medya üzerinden buldukları kadınları, ‘Evde nikah şekeri yapımı’ işinde çalıştıracaklarını söyleyen iki genç kız, yüzlerce kişiyi mağdur etti. Teminat yatırıp kargo ücreti ödeyen kadınlar, hiçbir ödeme yapmadan ortadan kaybolan genç kızlar tarafından dolandırıldıklarını savundu.

Haberin Devamı

Sosyal medya üzerinden yayınlanan ‘Evde nikah şekeri yapımı’ ilanına başvurarak nikah şekeri hazırlayan ve teminat veren çok sayıda Ankaralı kadın, dolandırıcıların kurbanı oldu. Karşılarında muhatap bulamadıklarını belirten kadınlar özellikle kendileri gibi ihtiyaç sahibi ailelerin seçildiğini belirtti. Mağdur kadınlar, kendilerinden 50 lira teminat isteyen, ‘malzeme alıp size yollayacağız’ diyen iki genç kızın kendilerine işleri yaptırdığını ancak ödemelerini yapmadığını öne sürdü. Eşi çalışmayan ve engelli oğlu Hamza Yiğit için ilana başvurarak dolandırıldığını belirten Semra İpek kendisi gibi 500 kadının aynı şekilde mağdur olduğunu söyledi. Kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da kaydeden İpek şöyle konuştu:

UYDURMA SÜSLEME GELDİ

Haberin Devamı

“A.K. ve K.Y. isimli iki genç kızla WhatsApp grubu üzerinden iletişime geçtik. Grupta 100’ün üzerinde insan vardı ve hepsi de yeni katılanlardı. İşler alındıkdan sonra yeni gruplara geçeceğimiz söylendi. Bize iş karşılığı 50 TL teminat ödememizi, gelen kargoların da parasını bizim ödeyeceğimizi söylediler. İşleri teslim alınca kargo parasıyla birlikte emeğimizin de karşılığını vereceklerini söylediler. Teminatın da işten ayrılırken iade edileceği söylendi. Eşim de çalışmadığı için 2 kişilik teminat olarak 100 TL yatırdım. İşler geldi ama bahsedildiği gibi nikah şekeri değil uydurma süslemeler geldi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yaptım, teslim ettim ve bir anda başka gruptan insanların bunları polise şikayet edip savcılığa gittiğini duyduk. Teminatlarımızı geri istediğimizde iki kişi birbirini suçladı. Günlerce beklememize rağmen hiç kimsenin ne ödemesi yapıldı ne de teminatı yatırıldı. Savcılığa onlarca insan şikayette bulundu. Eşim geçirdiği kaza nedeniyle çalışamıyor. Oğlum engelli tedavisi devam ediyor. İhtiyacımız olduğu için bu işe başvurduk. O kadar vicdansız insanlar ki ben bunları onlara özellikle anlatmama rağmen evlatlarımın 50-100 lirasına göz diktiler. Şu an benim gibi bildiğim 500 kişi var. Hepsi de ihtiyaç sahibi aileler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!