Doktor bu ne?

Güncelleme Tarihi:

Doktor bu ne
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2021 00:37

Ankara'da aile hekimi Ö.A.E., hastası Gökhan D. ile birlikte 'uyuşturucu ticareti yapma ve sağlama' suçundan gözaltına alındı. Ö.A.E.'nin, uyuşturucudan sabıkalı Gökhan D. ile muayeneye geldiğinde tanıştığı ve birlikte uyuşturucu işi yapmaya başladıkları belirlendi.

Haberin Devamı

Ankara polisi, İstanbul’dan getirdikleri kırmızı reçeteli hapları Ankara’da satacakları iddiasıyla 26 yıllık doktor Ö.A.E. (50) ve torbacı olarak kullandığı öne sürülen hastası Gökhan D.’yi gözaltına aldı. Ekiplerin yakaladığı Gökhan D., karton kutuda yer alan kırmızı reçeteye tabi 5 bin 180 adet uyuşturucu hapı Gökhan D. aile hekimi Ö.A.E.’ye götürdüğünü söyledi. Ö.A.E. emniyetteki ifadesinde suçlamayı kabul etmezken Gökhan D.’nin telefonunda yapılan incelemede, Ö.A.E.’nin otobüs bilgileri ve uyuşturucu kutusunu tarif ederek, bırakması gerektiği yeri içeren mesajlar tespit edildi.

Doktor bu ne


HASTASINI KURYE YAPMIŞ

Uyuşturucu suçundan cezaevine giren ve geçen yıl tahliye olan Gökhan D.’nin, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi’nde tedavi gördüğü öğrenildi. Gökhan D.’nin tedavisi sırasında evinin yakınındaki aile hekimliğinde görevli Dr. Ö.A.E.’ye muayene olduğu ve ikilinin bu şekilde tanıştığı saptandı. Ö.A.E.’nin hastası Gökhan D.’ye, beraber iş yapmak istediğini söylediği ve beraber iş yapmaya başladıkları tespit edildi. Öte yandan Gökhan D.’nin yakalandığını öğrenen aile hekiminin, o gün telefonuna format attırdığı ve tüm verileri sildiği belirlendi. ‘Uyuşturucu-uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan adliyeye sevk edilen doktor ve hastası, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!