Doğayla iç içe

Güncelleme Tarihi:

Doğayla iç içe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2020 02:12

Ankara’nın çevresinde bulunan tabiat ve milli parklar, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen kent sakinlerine doğal güzelliklerinin yanı sıra gezip dinlenebilecekleri bir imkân sağlıyor.

Haberin Devamı

Koronavirüs sürecinde normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte hayatımıza yeni bir düzen bulmaya çalışıyoruz. Özellikle seyahat engelinin kalkmasıyla bazı Ankaralılar, kendini şehrin dışına atmayı tercih etti. Ancak birçok Başkentli ise henüz şehir dışına çıkma konusunda temkinli. Milli parklar ve mesire yerleri, 1 Haziran’dan itibaren ziyarete açılırken çok sayıda milli park ve mesire alanı bulunan Ankara, şehir dışına çıkmayıp bir süre daha şehirde kalmak isteyenlere doğa ile baş başa seçenekler sunuyor.

KIZILCAHAMAM SOĞUKSU MİLLİ PARKI

Doğayla iç içe


Kızılcahamam’daki Soğuksu Milli Parkı, şehre 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Park içinde termal su kaynakları, trekking rotaları, kampçılık alanları yer alıyor. Hafta sonları için ideal olan milli parkta, şanslıysanız dünya çapında koruma altında olan Kara Akbaba’yı da görebilirsiniz.

ÇAMKORU MİLLİ PARKI

Doğayla iç içe


Çamlıdere’de bulunan Çamkoru Milli Parkı’nın şehre uzaklığı 110 kilometre. 28 farklı familyaya ait bitki türünün yer aldığı ve 215 hektar alanı kapsayan park, doğa yürüyüşü, bisiklet, piknik ve fotoğraf çekmek için ideal yerlerden.

KARAGÖL TABİAT PARKI

Doğayla iç içe


Çubuk’taki park, şehre 68 kilometre uzaklıkta. Küçük bir alana sahip olan parkın ortasında volkanik oluşumlu göl bulunuyor. Yöre halkı tarafından ‘dipsiz’ olduğu söylenen göl nedeniyle Karagöl ismini alan tabiat parkı, doğal orman dokusu ve eşsiz manzarasıyla fotoğraf tutkunlarının gözdesi.

SORGUN GÖLETİ TABİAT PARKI

Doğayla iç içe


Güdül’de yer alan tabiat parkı, merkeze 91 kilometre uzaklıkta. Sorgun beldesini geçtikten sonra alabildiğine uzanan yayların içinden geçilerek ulaşılan gölet ve etrafındaki tabiat parkı, göl manzarası sevenlerin favorisi.

TUZ GÖLÜ

Doğayla iç içe


Aksaray Yolu üzerinde bulunan Tuz Gölü, Ankara’ya 146 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Her dönem farklı bir güzellik sunan Tuz Gölü, özellikle su seviyesinin düşük olduğu dönemlerde gün batımında eşsiz yansımalar oluşturması nedeniyle dünyanın dört bir yanından fotoğrafçıları ağırlıyor. Tuz Gölü’ne her yıl on binlerce flamingo gelirken, göl flamingolar için beslenme, kuluçka ve kreş imkânı sunuyor.

Haberin Devamı

NALLIHAN KUŞ CENNETİ

Doğayla iç içe


Beypazarı ve Nallıhan ilçeleri arasında yer alan kuş cenneti, şehre 130 kilometre uzaklıkta. 1994’te Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak ilan edilen alanda, 191 farklı kuş türü bulunuyor. Doğal kuş yaşamının en renkli alan olduğu Nallıhan Kuş Cenneti ve arkasında yükselen renkli katmanlara sahip Aladağ, eşsiz fotoğraflar sunuyor.

Haberin Devamı

EĞRİOVA TABİAT PARKI

Doğayla iç içe


Beypazarı’ndaki Eğriova Göleti ve Tabiat Parkı, şehir merkezine 147 kilometre uzaklıkta. Doğal orman dokusu ve göl, bölgeyi ziyaret edilmesi için cazip hale getiriyor. Yaban hayatı açısından zengin olan park içinde 77 farklı türde hayvan yaşamını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!