Doğalgaz’da Kartlı sayaçlar aylık okunacak

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz’da Kartlı sayaçlar aylık okunacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 10:12

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), aldığı bir kararla Ankara’da Başkentgaz tarafından hizmet verilen ön ödemeli (kartlı) sayaçlarda bulunan gazın da aylık olarak okunmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Başkentgaz’ın EPDK’ya sunduğu “Ön Ödemeli Sayaçlarda Türk Lirası Düzeltme Uygulama Yöntemi” Kurul’da 13 Eylül Perşembe günkü toplantısında kabul edildi. Getirilen yeni yönteme göre, ön ödemeli sayaçlardaki gaz da faturalı mekanik sayaçlar gibi dağıtım şirketi tarafından aylık olarak okunacak. Okuma esnasında tüketiciler tarafından yapılan fiili tüketimler için gün bazlı ağırlıklı ortalama hesaplaması yapılacak. Doğalgaza gelecek zam veya indirimler ile doğalgazın birim fiyatında gerçekleşecek değişiklikler, mekanik sayaç kullanan tüketicilerde olduğu gibi ön ödemeli sayaç kullanan tüketicilerin de fiyatlarına yansıtılacak.

LİMİT ORTADAN KALKIYOR

Kartlı sayaçlara önceden stok yapılmasının önlenmesi için uygulanan limitli satış, yeni yöntemde kartlı sayaçların da aylık okuması olacağı ve gelen zamlar yansıtılacağı için kartlara dolumla ilgili limitlere gerek kalmayacak, müşteriler istedikleri kadar doğalgaz satın alabilecek. Gaza gelen zamlar daha sonraki kart dolumunda yansıtılacağı için ortaya bir borç miktarının da çıkabileceği hesaplandı. Bu kapsamda müşterilerin gazsız kalmaması için borç çıksa dahi tüketicilerin doğalgaz alımı sırasında vermiş oldukları bedelin en az yarısı kadar yeni doğalgaz satışı yapılması zorunlu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!