DJ Sisters terasta

Güncelleme Tarihi:

DJ Sisters terasta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2020 00:26

Fulya ve Firuze Görmüşoğlu... Onlar, ‘DJ Sisters’ adıyla tanınıyor. Koranavirüs salgını öncesinde sık sık sahne almak için Ankara’ya gelen kardeşler, bu dönemde karantina günlerini İstanbul’daki evlerinde geçiriyor. Evlerinin balkonuna kurdukları setle hem komşularına hem de sosyal medyadaki takipçilerine elektronik müzik ziyafeti sunan Fulya ve Firuze Görmüşoğlu kardeşlerle, karantina günlerini konuştuk.

Haberin Devamı

* Fulya: Yaklaşık 7 haftadır karantinadayız. Bu süreci ailemiz ve köpeklerimizle; spor yaparak, film izleyerek, müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyoruz. Market alışverişi dışında dışarı çıkmıyoruz.

* Firuze: Dışarı çıkmanın, arkadaşlarımızla sosyalleşmenin, kısacası özgürlüğün önemini anladık. İkimizin de tek istediği bu süreci sağlıkla atlatıp, doğayla iç içe bir tatil yapmak olabilir.

* Fulya: Daha kapsamlı bir ekipmana geçiş yaptık. Bu süreçte setup’ın üstünde sık sık çalışmaya ve şarkı editlemeye vakit ayırıyoruz. Balkona set kurduk, Instagram’dan da paylaşıyoruz.

* Salgın ve karantina... Tüm dünya olağanüstü bir dönemden geçiyor. Bu süreçte siz neler yapıyorsunuz?

Fulya: Yaklaşık 7 haftadır karantinadayız. Bu süreci ailemiz ve köpeklerimizle geçiriyoruz. Genellikle spor yaparak, film izleyerek, müzik dinleyerek ve kitap okuyarak süreci değerlendiriyoruz. Market alışverişi dışında dışarı çıkmıyoruz.

DJ Sisters terasta


* Peki karantina size neler kattı?

Firuze: Birçok kişi gibi yemek yapabilme yönümüzü keşfettik. Bu arada yemek yapmak, güzel bir terapi yöntemi.

* Ya müzik... Yeni çalışmalar yapma şansınız oldu mu?

Fulya: Daha kapsamlı bir ekipmana geçiş yaptık. Bu süreçte setup’ın üstünde sık sık çalışmaya ve şarkı editlemeye vakit ayırıyoruz.

DJ Sisters terasta


KIYAFETLERİMİZİ DİKİYORUM

Haberin Devamı

* Evde kaldığınız süreçte müziğin yerini alan veya sizin için müziğe alternatif olan bir ilgi alanınız oldu mu?

Firuze: Benim için müzik kadar sevdiğim bir diğer şey de tasarım. Moda Tasarım bölümü okuduğum için genellikle sahne kıyafetlerimizi dikiyordum. Şu an açmak üzere olduğum online sitem içim tasarım çalışmaları yaparak bu süreci değerlendiriyorum.
Fulya: Müziğe alternatif olmasa da halihazırda yönetmiş olduğum sosyal medya hesaplarım mevcut. ‘Dijital medya üzerine yenilikler, ne tür gelişmeler var’ gibi konularda zaman içerisinde araştırmalar yapıyorum.

DJ Sisters terasta


* Dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde DJ’ler teraslarında komşularına canlı performanslarıyla destek oluyor? Siz de bu süreçte balkona setup kurdunuz mu?

Fulya: Tabii ki evet. Balkona set kurduk, Instagram’dan da paylaşıyoruz.

* Biraz bu sıra dışı performansı anlatır mısınız?

Firuze: Seti terasa kurarak kamera karşısına geçip çalmakla, sahneye çıkıp eğlenen kalabalığa çalmanın arasında çok fark var. Bu geçirdiğimiz zor dönemi güzel bir şekilde atlatabilmemiz için müzik dinlemenin önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Sahnedeyken seyirciden aldığımız reaksiyonla çalmak çok güzel oluyor. Tabii ki evde kamera karşısına geçip çalmak aynı etkiyi yaratmıyor fakat sahnede bizimle eğlenmeyi seven kitleye ve bize moral olduğunu düşünerek böyle bir şey yapıyoruz.

DJ Sisters terasta


İSTEĞİMİZ DOĞAYLA İÇ İÇE BİR TATİL

Haberin Devamı

* Karantina günleri bittiğinde ‘ilk yapacağım şey’ dediğiniz ne/neler var?

Firuze: Aslında ikimizin de tek istediği bu süreci sağlıkla atlatıp, doğayla iç içe olabileceğimiz bir tatil yapmak olabilir.

* Peki ‘bundan sonra eskisi gibi olamaz’ dediğiniz şey nedir?
Fulya: Herkesin hijyenine ve mesafelerine daha dikkat edeceği bir döneme girmiş olduk.
Firuze: Eski rahatlığımız ve samimiyetimiz bir süre sekteye uğrayabilir.

SÜREÇ ÇOĞU ŞEYİN KIYMETİNİ ÖĞRETTİ

* Bu süreç size neler öğretti? Sorguladığınız veya farkındalık kazandığınız şeyler oldu mu?

Firuze: Dışarı çıkmanın, arkadaşlarımla sosyalleşmenin, kısacası özgürlüğün önemini anladık.
Fulya: Dışarıda dilediğin şekilde davranabilmek, arkadaşınla oturduğun yerde tedirgin olmadan sohbet edebilmek gibi sıradanlaşan çoğu şeyin ne kadar özelleştiğini, kıymet bilmediğimiz çoğu şeyin kıymetini öğretti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!