Diyetisyenlerden işe alım ilanına tepki

Güncelleme Tarihi:

Diyetisyenlerden işe alım ilanına tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2019 10:39

Karaman’da bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde açılan kadro alım ilanları tartışma konusu oldu. Üniversitede 5 Aralık tarihinde Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalı için verilen Dr. Öğretim Üyesi ilanında aranan şartlar dikkat çekti.

Haberin Devamı

Söz konusu ilanda; Toplu Beslenme Sistemleri için alınacak personel için, ‘Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı’nda doktora yapmış olmak, kemoterapotik ilaç indüksiyonlarına bağlı gelişen çeşitli organ toksisiteleri ve hasarları konuları üzerine çalışmaları bulunmak’ koşulu aranırken, Toplum Beslenmesi için ise, ‘Sucu tıbbi bitkilerin doku kültürü teknikleri ile üretimi ve antioksidan özellikleri üzerine çalışmaları olmak koşulu istendi. Türkiye Diyetisyenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Diyetisyen Burcu Dikmen Tezcan ise, “Meslektaşlarımızın hak ettiği kadrolara ısmarlama kadrolarla girmeye çalışıyorlar” dedi. Üniversite ilanına dernek olarak tepki gösterdiklerini belirten Tezcan, şöyle devam etti:

KOŞULLAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

“Bizim en büyük sorunumuz açılan kadrolarda, doktor öğretim üyesi alımlarında, Ziraat Fakültesi mezunu, Veteriner Hekim, Biyolog, Gıda Mühendisi ve alanımız dışında bizimle hiç ilgisi olmayan alanlarda çalışması. Diyetisyen kadrosuyla ilgisi olmayan alanlarda kadrolaşması. Durum böyle olunca da işsizlik sıkıntımız başladı, atanamama durumumuz var. Söz konusu ilanda belirlenmiş olan koşulların tekrar gözden geçirilerek, Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu, toplu beslenme sistemleri ve toplum beslenmesi alanlarında çalışmaları olan şeklinde düzeltilmesi, ulusal ve uluslararası eğitim standartlarının sağlanması ve öğrencilerin alandan yetkin ve donanımlı öğretim üyeleri tarafından eğitilmeleri en doğru yöntem. Geleceğin diyetisyenlerinin, mesleğimizin gerekleri doğrultusunda donanımlı kişilerce yetiştirilmeleri ve mesleğimize yüklenen misyonu tam olarak özümsemeleri için bir gereklilik.”

(DÜZELTMEDİR)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!