Dış ilçeler EGO otobüsü istiyor

Güncelleme Tarihi:

Dış ilçeler EGO otobüsü istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2022 15:38

ABB Meclisi’nin bu ayki son oturumunda EGO otobüslerinin sefer yapmadığı dış ilçeler konusu vardı. Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, komşu ilçeleri Beypazarı ve Ayaş’a EGO otobüsünün gittiğine dikkat çekti ve “EGO otobüsünün Güdül’e gelmesi lazım” dedi. Yalçın, sefer olmayan diğer ilçelere de otobüs verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Dış ilçeler EGO otobüsü istiyor
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ağustos ayı son toplantısını önceki gün Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis’in son toplantısında EGO otobüslerinin sefer yapmadığı dış ilçelerden TRT Kavşağı’ndaki kanalizasyon kokusuna, Konya Yolu’nda kuruyan ağaçlardan İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapı sorunlarına kadar kent gündemine ilişkin birçok konu yer aldı. Kendi ilçesine EGO otobüslerinin sefer yapmadığına dikkat çeken Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, vatandaşlardan yoğun bir talep olduğunu belirterek, şunları söyledi:

ANKARA’NIN TAMAMINA DA GELSİN

Haberin Devamı

“EGO otobüsünün Güdül’e gelmesi için Güdüllü hemşehrilerimizden yoğun bir istek var. 153’e yazıyorlar. Bize de intikal ediyor bu işler. EGO otobüsünün Güdül’e gelmesi lazım. Beypazarı 102 kilometre oraya gidiyor, Ayaş’a gidiyor. Onlar da bizim komşu ilçelerimiz, hemşehrilerimiz tabii ki gitmesinden memnun oluruz. Hatta Ayaş’ın Oltan ve Sinanlı beldelerine bile gidiyor ama maalesef Güdül’e gelmiyor. Biz de özel toplu taşıma (ÖTA) araçları var. Önceki Meclis’te onlarla ilgili üç tane öneri sundum bunlarla ilgili hiçbir şekilde geri dönüş olmadı. Biz EGO otobüsünün bütün ilçelere gelmesini istiyoruz. Çamlıdere’de de yok bildiğim kadarıyla. Oralara da Ankara’nın tamamına da otobüsler gelsin.

HEMŞEHRİLERİMİZ FAYDALANAMIYORLAR

Dış ilçeler EGO otobüsü istiyor

Ulaşımda çok büyük sıkıntı var otobüsün gelmesi lazım. Şimdiki mevcut otobüslerimiz (ÖTA) Çeltikçi hattından otobandan gidiyor. Bu taraftan Sincan, Ayaş, Güdül hattı boş kalıyor oradan gidemiyorlar. O hattaki hemşehrilerimiz bu ulaşımdan faydalanamıyorlar. Haftaya da Güdül’ümüzde Köy Pazarı açılışımız var. Pazarın da canlı olması için bu ulaşım çok önemli. EGO ile alakalı otobüs Güdül’e gelecek mi gelmeyecek mi bunun net cevabını istiyoruz. Gelecekse teşekkür ederiz, gelmeyecekse başka formüller varsa onları zorlayacağız.”

Haberin Devamı

5 İLÇEYE EGO SEFERİ YOK

Ankara’da Güdül’ün yanı sıra Nallıhan, Şereflikoçhisar, Evren ve Çamlıdere’ye EGO seferi bulunmuyor.

Dış ilçeler EGO otobüsü istiyor

TRT KAVŞAĞI’NDA KANALİZASYON KOKUSU VAR

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, yapımı uzun sürdüğü için tartışmalara neden olan TRT Kavşağı’nda yoğun bir kanalizasyon kokusu olduğunu söyledi. Belediye yönetimine kavşaktan geçmeleri yönünde çağrı yapan Ilıkan, özetle şunları kaydetti: “Bazı şeylerin fotoğrafın çekebiliyoruz, kamera ile yayınlayabiliyoruz ama kokunun fotoğrafı yok. Lütfen belediye yönetiminden rica ediyorum o yoldan bir geçsinler. Son dönemdeki bir aceleden midir nedir bilmiyorum TRT Kavşağı’nda yeni yapılan köprünün içerisinde bir kanalizasyon kokusu var. İnanın arabalarla geçilmiyor, fotoğrafını çekemiyorum nasıl ispatlayım? Lütfen yönetimdeki arkadaşlar oradan bir geçsinler. Bir an evvel çözüm üretsinler, orası Ankara’nın bir nevi protokol yolu.”

Haberin Devamı

EGO SPORLU HENTBOLCULAR MAĞDUR

MHP’li Ilıkan, EGO Spor Hentbol Takımı’ndaki kadın sporcuların maaşlarının ödenmediğini ve kaldıkları evlerden çıkarıldığını da Meclis’te gündeme getirdi. Ilıkan, “EGO Spor’un hentbol takımındaki kadın sporcuların yedi aydır maaşını alamadığı bilgileri geliyor. Bu genç kızlar spor kulübünün tutmuş olduğu evlerden de çıkarılmışlar. Hem maaşları ödenmemiş hem de evden çıkarılmışlar mağdur durumdalar. Bu kulüp Büyükşehir Belediyesi’nin de bir iştiraki. Buradan destekler veriyoruz, yardımlar yapıyoruz. Madalya aldıklarında ödül için hamleler yapıyorsak burada arkadaşlarımız mağdur oluyorlarsa bununla ilgili de mağduriyetler bir an evvel giderilsin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dış ilçeler EGO otobüsü istiyor

İVEDİK OSB İÇİN ALTYAPI TARTIŞMASI

İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapısıyla ilgili bu ay ki ilk toplantıda bir soru önergesi verdiğini hatırlatan AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan, “İvedik OSB’de 12 bin 500 atölye ve fabrika var. Katma değer üreten bir bölge. Bu bölgede seller oldu. Bu bölgeyi Sayın Mansur Yavaş ziyaret etti, ‘Bu bölgede kanal, altyapı problemi var biz bu sorunu çözelim’ dedi. İvedik’i ihmal etmememiz gerekiyor, Mansur Bey de söz vermiş. Daha sonra belediye bürokratlarını görevlendiriyor gidiyorlar inceleme yapıyorlar. Diyorlar ki, ‘Buradaki maliyet 600 milyon. Biz bunu faydalı bulmuyoruz belediyede böyle bir para da yok. Biz bunu yapamayız.’ Sayın Mansur Yavaş’a çağrıda bulunuyoruz. Bu bölgeye sahip çıkalım. Yine sel felaketi olursa ne diyecekler bizim paramız yok mu diyecekler. Şimdiden uyarıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Dış ilçeler EGO otobüsü istiyor

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise “Oradaki su baskınlarının ana sebebi Melih Gökçek Bulvarı’nın altında kalan Ankara Çayı’nın üzerinin kapatılması. Bir tane ASKİ görevlisinin ‘Burası 600 milyona mal olur, biz burayı yapamayız’ demesi o ASKİ görevlisinin haddine değil. Öyle bir şey deme yetkisi de haddi de yok. Buranın Belediye Başkanı, Belediye Meclisi var. Onların kararlarını, yetkilerini belediye başkanımız projelendirir yapar. ABB’nin parası da onları yapacak gücü de vardır. Öncelik insan sağlığı. Bunu söylüyorsanız üstü kapatılan çayı da İvedik OSB’de imar uygulama yetkilerinin kimde olduğunu da söyleyeceksiniz. Burada Büyükşehir’in imar yetkisi yok” yanıtını verdi.

Dış ilçeler EGO otobüsü istiyor

KURUYAN AĞAÇLAR POLEMİĞİ

MECLİS Birinci Başkanvekili ve AK Parti Meclis Üyesi Fatih Ünal, Konya Yolu’nda kuruyan ağaçlar konusuna dikkat çekti. Ünal, “Orman Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili beni aradı. ‘Fatih Bey Konya Yolu’nda yoğun bir ağaçlandırma görüyorum. Kuruyan ağaçları tekrar dikmeye çalışıyorlar. Temmuzda ağustosta Ankara’da ağaç tutmaz, söyleseniz de dikmesinler’ dedi. Ben de aradım daire başkanına söyledim. Daire başkanı, ‘Zarar etmiyoruz ki sayın başkan. ANFA ile garanti anlaşması var müteahhittin. O taahhüdünü yerine getirmek zorunda’ dedi. Bunlar tutmayacak kuruyacak. Geçen gün baktım o yolda yine bir sürü ağaç kurumuş” ifadelerini kullandı. Ünal’a yanıt veren CHP Meclis Üyesi Haydar Demir, “Ağaç dikimleri saksılı ve kökleri sarılmışsa 12 ay yapılabiliyor. 12 ay dikilmesinde sakınca yok” dedi.

Dış ilçeler EGO otobüsü istiyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!