Direkt uçuş için çalışmalar başladı

Güncelleme Tarihi:

Direkt uçuş için çalışmalar başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2022 15:33

Özbekistan Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davron Vakhabov, beraberindeki heyetle birlikte Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti.

Haberin Devamı

Özbekistan ile ticaret hacmini geliştirmek için direkt ulaşımın önemini bildiklerini ve Esenboğa’dan Taşkent’e direkt uçuş konması için Türk Hava Yolları ile temasta bulunduklarını anlatan Baran, “THY Ankara ile Özbekistan’ı direkt bağlayacak uçuş için çalışmalar yapıyor” dedi. Baran, Özbekistan’ın onay vermesinin ardından Esenboğa-Taşkent arasında direkt uçuşların başlayabileceğini ifade etti. Özbekistan’ın Türkiye için önemli bir ülke olduğunu kaydeden Baran, “Aynı köklere ve aynı kültüre sahibiz. Ülkelerimiz arasındaki 3,5 milyar dolar düzeyindeki ticareti yeterli görmüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi en kısa zamanda 5 milyar dolar, ardından da 10 milyar dolar düzeyine yükseltilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Ankara Ticaret Odası olarak bu hedef doğrultusunda her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.
Vakhabov da Türkiye ile Özbekistan’ın aynı dil ve kültüre sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye ile işbirliğini geliştirmek istediklerini söyledi. Ankara’ya Özbekistan’dan termal ve sağlık turizminden faydalanmak üzere turist getirilebileceklerini belirten Vakhabov, ticaretin birçok alanında işbirliğini geliştirmek için ATO Başkanı Baran’dan destek istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!