Dinç: “Artık Cerrahi Operasyonları Kolaylaştı”

Güncelleme Tarihi:

Dinç: “Artık Cerrahi Operasyonları Kolaylaştı”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 09:30

'AKILLI AMELİYATHANE ENTEGRASYON SİSTEMİ' İLE CERRAHİ OPERASYONLAR KOLAYLAŞIYOR.

ACENDIS firması Satış Müdürü Mehmet Dinç, ’Akıllı Ameliyathane Entegrasyon Sistemi’ ile cerrahi operasyonların kolaylaştığını, artık doktorların hastalarına ait tüm verilere anında ve tek ekrandan kolaylıkla ulaşabildiğini söyledi.
Almanya’da faaliyet gösteren S-CAPE firmasının Türkiye’deki satış ve servisinden sorumlu olan ACENDIS firmasının Satış Müdürü Mehmet Dinç, “Bugün 40 ülke ve 5 bin ameliyathanede kullanılan sistemin, Türkiye’de gerek kamu, gerekse özel hastanelerimizde kurulumunu gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.
Dinç, S-CAPE firmasının ameliyathane entegrasyon sistemlerinin marka ve model gözetmeksizin tüm medikal cihazlar ile iletişime geçebilmesinin, özellikle ameliyathanelerinde farklı marka ve modellerden cihaz parkuru olan Türkiye’deki Hastaneler için büyük avantaj olduğunu belirterek, “S-CAPE’in geliştirmiş olduğu algoritma sayesinde, hasta ile ilgili tüm bilgilerin bulunduğu full HD video dosyası da saklanabiliyor. Ayrıca, ürünün hasta güvenliği konusunda birçok kontrol mekanizması da bulunuyor” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz Ağustos ayında İstanbul’da Türkiye tanıtımı gerçekleştiren S-CAPE’in ameliyathanedeki kalabalığı da ortadan kaldırdığını belirten Gazi Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Alp Özgün Börcek’de, “Görüntülerin her yere aktarılması eğitim açısından da çok faydalı. Bizler ameliyatı yaparken, üniversitedeki öğrencilerimiz ekrandan ameliyatımızı izleyebiliyorlar ve hocalarımız ameliyata uzaktan müdahale edebiliyorlar. Cerrah içeride ne görüyorsa, ekran üzerinden aynı görüntüyü en uzak mesafede olan da görebiliyorlar. Tüm cihazlar sisteme entegre edilebiliyor, böylece tek bir tuş ile tüm operasyon rahatlıkla izlenebiliyor. Ayrıca, sistemin hasta görüntü arşivi, hukuki sorumluluklar çerçevesinde güvenli bir şekilde arşivlenebiliyor” diye konuştu.
S-CAPE Güneydoğu Avrupa ve Türkiye Bölge Müdürü Emre Kamil Özkan’da, önümüzdeki süreçte ameliyathaneler ve diğer işlem odaları için tasarlanmış dijital entegrasyon sistemlerinde pazar lideri olmayı hedeflediklerini belirterek, “Türkiye’de projeler genelde birkaç yıla yayılma eğilimi gösterse de, gelişme kaydedebilmek ve bitiş çizgisini görebilmek için hızlı ve acil kararlar alabilmek gerekiyor. ACENDIS bize bu imkanı tanıyor. Sahada harika bir satış ve pazarlama ekibi var. Aynı zamanda, son derece profesyonel ve hızlı bir teknik servis ağına sahip. S-CAPE olarak uzun süredir ACENDIS ile işbirliği halindeyiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!