Dikmen’de temizlik tamam

Güncelleme Tarihi:

Dikmen’de temizlik tamam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 01:28

Kentte görüntü kirliliğine ve güvenlik sorunlarına neden olan metruk yapıları kaldıran Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), 21 Ağustos’tan bu yana Dikmen bölgesinde 3 bin 765 kamyon hafriyat ve atık topladı.

Haberin Devamı

Ekipler, Dikmen semtinde Akpınar, Karapınar, Mürsel Uluç, Metin Akkuş, Keklikpınarı ve İlker Mahalleleri ile Çaldağı Mevkii’nde sürdürdüğü temizlik çalışmasını tamamladı. 21 Ağustos’tan itibaren devam eden çalışmalar kapsamında 288 gecekondu, 136 baraka ile 62 çadır bertaraf edildi.

DİĞER BÖLGELERE DEVAM

Kent Estetiği Proje Sorumlusu Aysu Kırmızı, “İskitler ve Varlık Mahallesi’nde temizlik çalışmalarını bitirdik. Şu anda eş zamanlı olarak Şirindere ve Yukarı Dikmen’de temizlik çalışmalarına ise devam ediyoruz. Atık temizleme çalışmalarımıza İmrahor Vadisi, Çayyolu bölgesi, Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerinde tespit ettiğimiz noktalarda devam edeceğiz” bilgisini verdi. Bölgedeki mahalle muhtarları da ABB’ye teşekkür ederek şunları söyledi:

VADİ ADETA ÇÖPLÜK GİBİYDİ

Akpınar Mahallesi Muhtarı Sibel Kılıç: “Kağıt toplayıcılarının getirdikleri atıklar çok fazlaydı. Tamamen bir çöplüktü aslında burası.”
Karapınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Ağdemir: “2009 yılından beri burasının temizliğiyle için uğraş veriyorum.”
Malazgirt Mahallesi Muhtarı Nebahat Koç: “Mahalle sakinleri dairelerini kiraya veremiyordu. Çocuklar okula giderken sıkıntılar yaşıyordu.”
Mürsel Uluç Mahallesi Muhtarı Cemal Karabudak: “933. ve 942. Cadde çöplük halindeydi. Şimdi ise çok güzel oldu.”
Metin Akkuş Mahallesi Muhtarı Fevzi Işıldak: “Vadi adeta çöplük gibiydi. Çöpler temizlendi ve çevre bakımı yapıldı.”
İlker Mahallesi Muhtarı Ali Bal: “Sağ olsun Mansur Yavaş ve ekibi geldi mahallemizin birikmiş pisliği temizlendi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!