Dikmen Vadisi’nde kavgasız yıkım

Güncelleme Tarihi:

Dikmen Vadisi’nde  kavgasız yıkım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2018 15:32

Başkent’te geçmişte gecekondu yıkım çalışmaları sırasında eylem ve olaylarla gündeme gelen, Dikmen Vadisi’nde son etap olarak da bilinen 4. ve 5. Etap’ta 290 gecekondudan 210’unun sahibiyle anlaşmaya varıldı.

Haberin Devamı

Proje alanı içerisinde anlaşmaya varılamayan yaklaşık 80 gecekondu kalırken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu gecekondulardan 75’nin ise tapu veya tapu tahsis belgesi olmadığı bilgisini verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın “Vatandaşa hakkını eksiksiz teslim edin” talimatıyla tekrar başlayan görüşmeler neticesinde anlaşma sağlandı, yıkım çalışmaları başladı.

2 BİN 235’TEN BİN 945’İ YIKILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şu bilgileri verdi: “Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 188 hektar alanı kapsıyor. Proje ile öncelikle bölgede arsası ve tapu tahsis belgeli gecekondu sahiplerinden oluşan bin 530 vatandaşla anlaşma sağlandı. Yine proje alanında kalan, tapu ya da tapu tahsis belgesi bulunmayan 870 gecekondu malikiyle de Doğukent Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanında her malik için 200 metrekare arsa tahsis edilmek üzere rızasına dayalı anlaşmaya varıldı. Toplam dönüşüme konu 2 bin 235 gecekondudan bu güne kadar bin 945’i yıkılırken, yaklaşık 210’nun da yıkımına başlandı.”

Haberin Devamı

HAK SAHİPLERİNE KİRA YARDIMI

Proje kapsamında oluşan imar ada/parselleri üzerinde inşa edilerek hak sahiplerine dağıtılacak konutların ihale sürecinin tamamlandığı bilgisini veren yetkililer, “İnşaat çalışmalarına de en kısa sürede başlanılacak. Şuanda anlaşma sağlanan bin 235 hak sahibi için konut üretimi yapılacak” dedi. Bölgedeki gecekondusu yıkılan hak sahiplerine aylık kira yardımı yapıldığını da hatırlatan yetkililer, bu yardımların konutların teslimine kadar süreceğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!