Dijital tarım

Güncelleme Tarihi:

Dijital tarım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2022 16:32

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), başkentte tarımda verimliliğin artırılması, maliyet ve risklerin azaltılması amacıyla ‘Kırsal Hizmetler 4.0 Dijital Platformu’nu (KIRBİS) hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Çiftçiler, KIRBİS programına mobil cihazlar ve bilgisayar aracılığıyla girerek tüm işlemlerini dijital ortamda zamandan tasarruf ederek gerçekleştirecek. Nallıhan’da başlayan sistemin tanıtım ve eğitim programı diğer ilçelerde de devam edecek. Başkentli çiftçiler mobil cihaz ve bilgisayar aracılığıyla panel üzerinden arazi bilgileri, küçükbaş-büyükbaş hayvan sayısı, tarım ekipmanları gibi bilgileri sisteme girerek hibe başvurusunda bulunabilecek. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nden daha önce aldığı destekleri de görüntüleyebilecek.

TALEPLER SİSTEMDEN

Ankara’nın tarım envanterini çıkartabilecek ve bir müddet sonra da rekolte tahminlerinin yapabileceği bir sistemi kurduklarını belirten ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, KIRBİS hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye’de elektronik başvuru sistemi kullanan tek Büyükşehiriz. Elektronik başvuru sistemimizi değiştirdik. Çok daha farklı bir platform oldu. Bünyesinde coğrafi bilgi sistemleri, uzaktan algılama yöntemleri de bulunan elektronik talep toplama, izleme, takip ve kontrol sistemi olan yeni sisteme geçiyoruz. Bu sistemle beraber Ankaralı üreticilerimiz hangi ürünü talep ediyorsa sistem üzerinden talep edecek.”

BAKMADAN GEÇME!