Devreye girmeden gündem yoğunlaştı

Güncelleme Tarihi:

Devreye girmeden gündem yoğunlaştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2021 21:18

Başkan Koca’nın, ‘Ocak’a kadar dosyaları çözer transer yasağı yaşamayız’ sözlerinin ardından, döviz kurundaki dalgalanmayla başlayan sürecin kulüplere yapacağı etki tartışılıyor. Emre Yıldız, yeni görev tanımıyla Beştepe’de mesaiye başlarken, ara transfer döneminde, verim alınamayan 4 oyuncunun gönderileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 14. hafta maçında yarın Altınordu ile deplasmanda karşılaşacak olan MKE Ankaragücü’nde, ligin devre arasına az bir süre kala gündem yoğunlaştı. Bereket Sigorta Ümraniyespor’u farklı yenip liderlik koltuğuna oturduktan sonra, Adanaspor’a deplasmanda kaybedip zirveyi yeniden rakibine bırakmak zorunda kalan sarı-lacivertlilerde ara dönem öncesi merak edilen konulardan biri, transfer yasağı ile karşılaşılıp, karşılaşılmayacağı. Başkan Faruk Koca, bir üre önce yaptığı açıklamada, bazı oyuncuların alacaklarının olduğunu ancak Ocak ayına kadar ödemeleri gerçekleştirip, transfer yasağı ile ilgili bir sorun yaşamayacaklarını belirtmişti. Son günlerde döviz kurundaki dalgalanmanın, diğer kulüplerde olduğu gibi sarı-lacivertli ekibe yapacağı etki de tartışılıyor. Başkan Koca’nın, hafta içinde bir programa katılıp, son dönemde yoğunlaşan eleştirilere açıklık getireceği öğrenildi.

BAZI İSİMLERLE YOLLAR AYRILACAK

Ankaragücü’nde başkan danışmanı olarak çalışan Emre Yıldız, Futbol Şube Birimi Koordinatörlüğü görevine atanırken, sarı-lacivertli ekipte ara transfer döneminde 4 futbolcu ile yolların ayrılacağı iddia ediliyor. Kulüple yaşadığı ‘izin’ gerginliğinin ardından
süresiz kadro dışı bırakılan Hasan Hüseyin Acar’ın yanı sıra, sezon başından bu yana ortaya koyduğu performansla tartışılan ve Adanaspor maçında kaçırdığı penaltı sonrası büyük tepki çeken Nadir Çiftçi ile Geraldo ve Daniel Lukasik’in gönderilmesi düşünülüyor.
Daniel Lukasik, geçen sezon Süper Lig’de 23 maçta forma giyip, 2 gol atarken, bu sezon Teknik Direktör Mustafa Dalcı, kendisine sadece 1 maçta 57 dakika görev verdi.
Yaz transfer döneminin son günlerinde Yılport Samsunspor’dan alınan Nadir Çiftçi, bu sezon Ankaragücü’nde Spor Toto 1. Lig’de 10 maçta forma giydi. Bu maçlarda gol ve asist katkısı yapamayan Nadir Çiftçi, Ziraat Türkiye Kupası’nda, Somaspor’a penaltıdan bir gol attı.
Geçen sezon devre arasında Ankaragücü’ne gelen Geraldo, Süper Lig’de 16 maçta forma giyip, 1 asist yapmıştı. Angolalı futbolcu bu sezon ise 10 maçta forma giydi ve gol ve asist katkısı yapamadı.
Sezon başında Aytemiz Alanyaspor’dan büyük umutlarla transfer edilen Hasan Hüseyin Acar, uzun süreli bir sakatlık geçirirken, bu sezon Spor Toto 1. Lig’de 3, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 1 maçta forma giyebildi.

TANIDIK BİR EKİBE RAKİP OLACAKLAR

Ankaragücü, ligde yarın Altınordu ile yapacağı mücadelenin hazırlıklarını sürdürüyor. Genç oyunculara yaptığı yatırımla dikkati çeken ancak bu sezon hayal kırıklığı bir performans sergileyen Ege temsilcisi, son 5 maçtır yeniliyor. Ankaragücü’nün 3 futbolcusu yarın eski takımlarına karşı mücadele edecek.
Altınordu’da uzun yıllar kaptanlık görevini üstlenen ve sezon başında sarı-lacivertli ekibe katılan stoper Sinan Osmanoğlu’nun yanı sıra, 3 sezon Altınordu formasını terleten diğer stoper Yusuf Abdioğlu ve 2 yıl İzmir ekibinde oynayan sağ bek Murat Uçar, bu sezon Ankaragücü çatısı altında buluştu.
3 futbolcu, eski takımlarına karşı şampiyonluk hedefleyen Ankaragücü’nün tek başına liderlik koltuğuna oturması için, Altınordu ise 5 maçlık mağlubiyet serisine son vermek için mücadele verecek.
Altınordu ile Ankaragücü arasında oynanacak maçta, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) hakem Volkan Bayarslan’ı görevlendirdi.

Haberin Devamı

ARDA KUMRU’YA PROFESYONEL İMZA

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü kulübü, U-17 takımında forma giyen 2005 doğumlu forvet oyuncusu Arda Kumru ile 3+2 yıllık sözleşme imzaladı.
Kendisini profesyonel yapan sözleşmeye imza atan Arda Kumru, “8 yıldır bünyesinde bulunduğum MKE Ankaragücü Spor Kulübü’nde profesyonel sözleşme imza attığım için çok mutlu ve heyecanlıyım. Emeği geçen tüm hocalarıma ve yönetim kurulumuza teşekkür ederim” diye konuştu.
Kulüp yetkilileri ise altyapıya olan güvenin devam edeceğini vurgulayıp, “Daha nice genç yıldızlar, “Arma” yolculuğunda bizlere katılacak. Genç futbolcumuza başarılar diliyor, A takımımıza “hoş geldin” diyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!