Desteğe uzattığı el havada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Desteğe uzattığı el havada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2021 01:31

Başkan Murat Cavcav ile eski yöneticilerden Arda Çakmak arasında gerçekleşen temas trafiğinin ardından, izlenecek yol haritası üzerinde yapılan son toplantıda, bazı isimler ve ilk etapta oluşturulacak kaynak konusu tartışmaya yol açınca, ipler koptu.

Haberin Devamı

Süper Ligde yeniden ateş hattına inen Gençlerbirliği’nde, yaşanan ekonomik sıkıntıyı aşmak için formül arayışları üzerinde durulurken, uzun süredir başkan Murat Cavcav ile eski yöneticilerden Arda Çakmak arasında yürütülen görüşmeler, son buluşmada yükselen tansiyonun ardından olumsuz sonuçlandı.
Gençlerbirliği, covid-19’un da etkisiyle, tarihinde hiç olmadığı kadar ekonomik zorluk çekerken, salgın nedeniyle genel kurulu toplayamadığı ve yönetime maddi anlamda güç katacak isimler alamadığı için başkan Murat Cavcav cephesinde sıkıntı büyümeye başladı. Hem yönetim içinde bulunan, hem de kulüpte geçmiş dönemde idarecilik yapan, Başkan Murat Cavcav’a yakın ve etkili isimler, yaşanan ekonomik sıkışıklığın aşılması için çareler üretmeye çalışırken, eski yönetici Arda Çakmak ile bir temas kurulması ve sağlanacak bu temasın, Gençlerbirliği’nin geleceğe güvenle bakabilmesi adına çok önemli olacağının altını çizdi. Etkili isimler, her zaman Gençlerbirliği kimliğini ve sevgisini öne çıkaran Çakmak’ın, özellikle maddi destek konusunda kulübü için olumlu adım atacağına inandıklarını vurgulayıp, Cavcav’ı ikna konusunda çaba harcadı.

İLK ŞART ATASOY KULÜPTEN GİDECEK

Aradaki isimlerin girişimleri sonucunda, ikili arasında görüşme trafiği başladı. Süreç içinde bu görüşmeler tekrarlanırken, planlama konusunda neler yapılacağı konuşulmaya başlandı. Çakmak, bu görüşmelerin her seferinde, genel müdür Emrah Atasoy’un kulüple ilişkisinin kesilmesini ilk şart olarak öne sürdü. Görüşmelerde, Atasoy ve beraber çalıştığı oyuncu menajerlerinin yürüttüğü transfer politikasının kulübü ekonomik batağa sürüklediğini ileri süren Çakmak, “Bu isimlerin kulüpten uzaklaştırılması gerek. Ben, kulübün harcamalarını şeffaf biçimde bilmek isterim. Kimin ne alacağı var, kime ne ödenecek bunların açık olması gerek. Bazı isimler yerinde kalacaksa ve kulüp için oluşacak maddi kaynağı yine aynı kişiler kullanacaksa, ben buna izin vermem” diyerek, tavrını net biçimde ortaya koydu. Çakmak, ekonomik olarak her gün daha kötüye giden ve borcu sürekli büyüyen kulübe destek verme konusunda zaman kaybetmek istemediğini belirtirken, “Gelecekte aşılması zor sorunlarla karşılaşmayalım. Hem oyuncuların geçmiş alacaklarına yönelik ödeme planını hem de takımı güçlendirme adına transferde harcanacak ekonomik tabloyu netleştirdik. Plan ve programız hazır” diyerek, ciddi bir çalışma içinde olduğunu gösterdi.

İDARİ VE TEKNİK PLANLAMA HAZIR

Galatasaray maçına kadarki süreçte önemli mesafe alınırken, bu dönemde, Gençlerbirliği, Berat’ı Trabzonspor’a 2.5 milyon Avro bedelle gönderdi, Emrah Atasoy ile de yollar ayrıldı. Çakmak, ilk etapta sağlayacağı maddi desteğin ileriki dönemde artarak süreceğine yönelik mesajını net bir şekilde iletti. Kulübün hem idari hem de teknik anlamda yeniden yapılanmasına acil ihtiyaç duyduğuna inandığını dile getiren Çakmak, “Bu konuda yapmayı düşündüklerimiz ve beraber olacağımız arkadaşlarım hazır. Ara transfer döneminde takıma takviye şart. Konyaspor’dan kaleci Serkan Kırıntılı, olmazsa alternatifi Bursaspor’lu Muhammed Şengezer, Konyaspor ile yollarını ayıran Uğur Demirok, Alanyaspor’dan Ceyhun Gülselam gibi isimlerle arkadaşlarımız kontak halinde. Başka isimler de listemizde” diye konuştu.

PARA NEREDE SORUSU ORTAMI GERDİ

Uzun zamana yayılan ve üzerinde uzlaşı sağlanan görüşmeler, Galatasaray maçı ertesine kadar sürdü. O maçın ardından, Arda Çakmak, planlama konusunda adılacak adımları konuşmak için Beştepe’de başkan ile bir kez daha buluştu. Fakat bu görüşmede beklenmedik gelişmeler yaşandı. Başkan Murat Cavcav, Çakmak ile birlikte hareket eden isimlerden birinin Mehmet Soylu olduğunu öğrendiğini, Soylu’nun kendisi ve yönetimi hakkında sosyal medyada ağır sözler içeren paylaşımlar yaptığını hatırlatıp, buna duyduğu tepkiyi dile getirdi. İpleri asıl koparan ise Cavcav’ın, Çakmak’a “Para nerede” demesi oldu. Cavcav’ın, hesap sorar nitelikteki tavrı ve üslubu, Çakmak’ı öfkelendirdi. Onca görüşmenin ardından son buluşmadaki yaklaşımı nedeniyle Cavcav’ı ciddi bulmadığını söyleyen Çakmak, maddi destek ile ilgili daha önceki görüşmelerdeki sözlerini hatırlatınca, ikili arasında tartışma çıktı. Bu esnada, Çakmak, sert ifadeler kullanırken, yükselen tansiyonu araya girenler düşürdü. Bu görüşmenin ardından Çakmak, Beştepe’den ayrılırken, kulübe destek için uzattığı el havada kaldı.
Her şey yolunda giderken, Cavcav’ın bu çıkışına, Berat’ın transferinden gelecek 2 milyon Avro tutarındaki peşinat ile takım içinde verim alınamayan bazı yabancı oyuncuların gönderilmesi konusunda önemli mesafe alındığı yönünde menajerlerden aktarılan bilgilerin, rol oynadığı ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!