Derman Market’te alışveriş başladı

Güncelleme Tarihi:

Derman Market’te alışveriş başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2020 15:04

Yenimahalle’de dayanışmayı sağlamak ve ilçe sakinleri arasında paylaşmayı arttırmak amacıyla hizmete açılan Derman Market, ilk misafirlerini ağırladı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içerisinde, Yenimahalle esnafının bağışlarıyla oluşturulan Derman Toplumsal Dayanışma Merkezi, kapılarını ilk misafirlerine açtı. Pandemi nedeniyle markette kalabalığın önüne geçmek için belirli bir sıraya koyulan ve alışveriş yapacak aileleri bir gün önceden SMS ile bilgilendiren market yetkilileri, alışveriş öncesi ise ihtiyaç sahibi ailelerin HES kodu sorgulamasını ve ateş ölçümlerini yaparak Derman Market’ten alışveriş yapmalarına olanak sağlıyor. Derman Market, günlük yüz ihtiyaç sahibi aileye temizlik, gıda, giyim ve ayakkabı gibi 50 çeşit ürünü temin etme imkânı sunuyor. Ekonomik sıkıntı çeken ve belediye ekipleri tarafından tespit edilen 2 bin 500 ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak Derman Market’te, vatandaşlar kartlarına yüklenen puanlarla 2 ayda bir gıda ve temizlik ürünlerini, 6 ayda bir de giyim ve ayakkabı ürünlerini alabilecek.

Derman Market’te alışveriş başladı


DAYANIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ekonomik olarak zor günler yaşayan ailelerin sıkıntılarının pandemi sürecinde arttığına dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Derman Market projesi ile esnaf ve üreticimizi ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerimizle buluşturuyoruz. Gıdadan giyim ürünlerine kadar vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı ürünler ailelerimize derman olacak. Ülke olarak zor günler yaşıyoruz. Bu süreçte belediye olarak vatandaşımıza destek olarak sıkıntılı zamanlarda birbirimizle dayanışmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!