Derbi ustası Ankaragücü

Güncelleme Tarihi:

Derbi ustası Ankaragücü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2021 15:55

Şampiyonluk hedefiyle yoluna devam eden Başkent ekibi, Spor Toto 1. Lig’in ilk devresinin son maçında, oyunun başında geriye düşmesine rağmen kazanmayı bildi ve ilk yarıyı lider Ümraniyespor’un 3 puan ardında ikinci sırada tamamladı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de sezonun ilk yarısı tamamlanırken, başkent derbisinde, Ankara Keçiörengücü’nü 2-1 yenen MKE Ankaragücü, devreyi 36 puanla, lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’un 3 puan gerisinde ikinci sırada bitirdi. Keçiörengücü ise aldığı yenilgi sonrasında 19 puanla, 16. basamakta kaldı.
Zirveyi hedefleyen Ankaragücü ile küme düşme hattından çıkmaya çabalayan Keçiörengücü arasındaki mücadeleye hızlı başlayan mor-beyazlılar, kaleci Akın ve stoper Yusuf’un hatası sonrasında, Eze’nin golü ile 3. dakikada öne geçti. Sarı-lacivertliler, ilk yarının uzatma anları oynanırken, Sinan’ın golü ile durumu eşitledi. İkinci yarıda Eren Derdiyok, Owusu’nun pasını ağlara gönderip, takımını 2-1’lik galibiyete taşıdı.
Ankaragücü, bu sonuçla, Eryaman Stadı’nda oynadığı sezonun ikinci derbisini da kazandı. Sarı-lacivertliler, ilk derbide Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup etmişti. Başkent temsilcisinin iki derbi maçta da gollerini Sinan Osmanoğlu ve Eren Derdiyok’un, atması dikkati çekiciydi.
Sezonun ilk yarısında oynanan Aktepe Stadı’nda oynanan diğer derbide ise Ankara Keçiörengücü, Gençlerbirliği’ni 2-0 yendi.
Ankaragücü’nün tecrübeli sol beki Tiago Pinto, ısınma esnasında sakatlanınca kadrodan çıkarıldı. Bu bölgede Yasin Güreler, görev yaptı.

LİGİN İLK YARISINDAKİ HEDEFİ TUTTURDUK

Ankara Keçiörengücü galibiyetinin ardından açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Necati Erkmen, “Ligin ilk yarısıyla hedefi tutturmuş durumdayız. Gerekli çalışmaları yapıp, hedefi yakalamak için elimizden geleni ortaya koyacağız” dedi. Erkmen, takımın yediğimiz gol sonrası karakter gösterdiğini vurgulayıp, şunları söyledi:
“Oyunda hakimiyet kurduk. İlk yarının sonunda, haftalardır çalıştığımız bir organizasyonda bulduğumuz golle devreyi berabere bitirdik. İkinci yarı yapılan değişiklikler neticesinde biraz geriye çekiliyormuş gibi görünsek de ön bölge oyuncularımızın attığı ikinci golle öne geçtik. Oyunu iyi tuttuk ve müsabakayı kazandık. Ligin ikinci devresinde 12 maçı Ankara’da oynayacağız. Gerekli çalışmaları yapıp, hedefi yakalamak için elimizden geleni ortaya koyacağız.”

TARAFTARLAR İNANSIN SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIZ

Ankaragücü’nün tecrübeli futbolcusu Yusuf Abdioğlu, “Taraftarlarımız bize inansın. Bu takım Süper Lig’e çıkacak” dedi.
Keçiörengücü maçı ile ilgili değerlendirme yapan Yusuf Abdioğlu, “Maça benim hatamdan gol yiyerek başladık. Müsabakaya iyi konsantre olmamıza rağmen o ana kadar hemen hemen herkes pas hatası yaptı. Benim hatam ise gol oldu. Ama bu gol bizi olumsuz etkilemedi. Maça kazanacağımızı biliyorduk. İyi mücadele ettik ve hak ettiğimiz galibiyeti aldık” diye konuştu.
Sezon başında Ankaragücü’ne döndüğünde bu takımın Süper Lig’e yükseleceğini söylediğini ifade eden Yusuf Abdioğlu, “Taraftarlarımızı bazen üzdük ancak şimdi hedefe ulaşabileceğimiz yerdeyiz. Taraftarlarımızı bize inansın. Devre arasında eksiklerimizi tamamlayıp hedefe ulaşacağız” dedi.

KAPTANIMIZ DURAN TOPLARI ÇOK İYİ KULLANIYOR

Ankaragücü’nnde, Keçiörengücü karşısında beraberlik golünü atan Sinan Osmanoğlu ise duran top çalıştıklarını ve bunun meyvelerini topladıklarını söyledi.
Maçı değerlendiren Sinan Osmanoğlu, “Ligin ilk yarısını galibiyetle kapatmak bizim için önemliydi. Geçmişte yaptığımız puan kayıplarını telafi ettik. Maçın başından sonuna kadar iyi mücadele ettik” dedi.
Attığı golle ilgili konuşan Sinan Osmanoğlu, “Antrenmanlarda duran top çalışıyoruz. Kaptanımız iyi top kullanıyor. Bunu avantaja döndürüyoruz” ifadesini kullandı.
Sinan boyunun uzun olması ile ilgili de “Savunma oyuncusunun boyunun uzun olması dezavantaj. Ama avantajı da var. Ben bunu iyi kullanıyorum” dedi.

BU MAĞLUBİYETİ HAK ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNMÜYORUM

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü karşısında aldıkları 2-1’lik mağlubiyeti değerlendiren Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın, “Mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünmüyorum. Biz oyun olarak ve mücadele olarak daha üstün olduğumuzu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Taşkın, sahada 90 dakika mücadele eden bir takım olduklarını belirtip, şunları söyledi:
“Oyuncularımdan son derece memnundum. Geldiğimiz günden itibaren çok ciddi puanlar topladık. 19 puanla ikinci devreye giriş yapacağız. Gönül isterdi ki buradan puanlarla ayrılalım. Oyuncu grubumuz sahada istediğimiz bir çok şeyi yaptı. Geldiğimiz günden beri çok basit gol yeme sıkıntımız var. Bunu bir türlü aşamadık. İnşallah ikinci devre defans bölgesine ciddi takviyeler yapıp daha güvenli bir takım haline geleceğiz. Mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünmüyorum. Biz oyun olarak ve mücadele olarak daha üstün olduğumuzu düşünüyoruz. İkinci devreye daha umutlu ve inançlı gireceğiz.”

Haberin Devamı

HOŞ GELDİN ATAM

Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüpleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve temsil heyetinin, Ankara’ya gelişinin 102. yılını, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla kutladı.
Ankarağücü kulübü yayınladığı mesajda; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. yıl dönümü kutlu olsun. Hoş geldin Atam! Kabrin nurla dolsun” ifadelerini kullandı.
Gençlerbirliği’nin paylaşamında ise “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Temsil Heyeti’nin Ankara’ya gelişinin 102. yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerine yer verildi.

ALT YAPIDA 2 GALİBİYET

Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında oynanan iki altyapı maçını da Ankaragücü kazandı.
Ankaragücü’nün Tandoğan Tesisleri’nde oynanan ilk maçta Ankaragücü U-16 takımı, Gençlerbirliği’ni Abdülkadir Çelik’in attığı golle 1-0 yendi.
İkinci müsabakada bu kez Ankaragücü U-17 takımı, Ahmet Barış Kartalcı’nın golüyle Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!