Derbi bitti tartışma çıktı

Güncelleme Tarihi:

Derbi bitti tartışma çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2020 01:09

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan’ın, ‘yaygara yapıyorlar’ ifadesi ile Berat Özdemir’in ‘fair play yoksunu’ benzetmesi, sarı-lacivertlileri öfkelendirdi. A.Gücü yöneticisi Açar, genç oyuncu için “ağzına biber sürerim’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Süper Ligin 13. haftasında, Gençlerbirliği ile Ankaragücü arasında oynanan zorlu derbi, Berat ve Saba’nın karşılıklı golleri ile 1-1 tamamlanırken, müsabaka bitiminde yaşananlar, tartışma başlattı. 2 takım da puan cetvelinin alt bölümünde olduğu için büyük önem taşıyan mücadelede, zaman zaman saha içinde derbi gerilimine özgü yaklaşımlar olurken, hakemin bitiş düdüğünü çalmasının ardından gündeme taşınanlar, olayı farklı bir noktaya getirdi.
90 dakikanın bitiminde, oyuncular sahaya çıkış kapısına doğru yönelirken, bir anda ortalık karıştı ve sözlü sataşmaların yaşandığı görüldü. Gençlerbirliği cephesi, Ankaragücü yedek kulübesinde bulunan bazı isimlerin ortalığı karıştıracak sözler söylediğini ileri sürürken, Ankaragücü tarafı da tartışmanın Gençlerbirliği teknik ekibinden kaynaklandığını iddia etti. Bu sürtüşme, kavgaya dönüşmeden, araya giren isimler tarafından yatıştırılırken, teknik ekipler ve oyuncular soyunma odalarının yolunu tuttu.

CANLI YAYINDAKİ AÇIKLAMALAR KIZDIRDI

Asıl tartışma, maçın hemen ardından, yayıncı kuruluşa verilen açıklamada çıktı. Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, oyunu değerlendirdikten sonra, maçın bitiş düdüğü ile birlikte yaşanan gerilimle ilgili olarak yaptığı konuşmada, Ankaragücü yedek kulübesinde bulunan ve maçı tribünde izleyen bazı isimlerin, söylemleri ile tansiyonu yükselttiğini ileri sürüp, “yaygara yapıyorlar” şeklinde ifade kullanması, sarı-lacivertli camiada büyük tepkiye neden oldu. Sosyal medya ortamlarında tepkilerini dile getiren taraftarlar, daha önce farklı dönemlerde Ankaragücü’nde görev alan Kaplan’a ateş püskürdü.

BERAT’IN SÖZLERİ GERİLİMİ TIRMANDIRDI

Bu gelişme sıcaklığını korurken, Gençlerbirliği’ni öne geçiren golü atan Berat Ayberk Özdemir’in sözleri, gerilimi tırmandırdı. Özdemir’in, “Bütün takım arkadaşlarım kutluyorum. Çok iyi mücadele ettik. Bu, fair-play yoksunu Ankaragücü’ne rağmen, sempatik bir oyun oynamaya çalıştık. Bence oynadık da” ifadeleri, sarı-lacivertli taraftarları daha da öfkelendirdi. Berat’ın maç içindeki bir pozisyonda, oyun durduktan ve hakem tarafından yeniden başlatıldıktan sonra, rakip oyuncuların topu kendilerine vermesini beklerken, onların hücuma kalkıp, gol arama girişiminde bulunmasına duyduğu tepkiyi dile getirmeye çalıştığı ifade edildi. Saha içinde bu pozisyona tüm Gençlerbirliği futbolcuları itiraz ederken, karşılaşma bitiminde bazı Ankaragüçlü oyuncuların Berat’ın üzerine yürüdüğü iddiaları da genç oyuncunun serzenişte bulunmasının yolunu açtığı iddia edildi.

YÖNETİCİ AÇAR’DAN KUTLU PAYLAŞIMI

Maçın ardından yapılan açıklamalar, sosyal medyada büyük yankı bulurken, bir açıklama da Ankaragücü yöneticisi Tamer Açar’dan geldi. Açar, sosyal medya hesabından, sarı-lacivertli ekibin unutulmaz kaptanlarından Hakan Kutlu’nun, Ankaragücü bayrağını 19 Mayıs Stadı’nın çimlerine diktiği ve efsane haline gelen fotoğrafını paylaşıp, “Bak genç kardeşim bu fotoya. Bu foto, tarih anlatır. Bizi senin ağababaların iyi tanır. Yaşın genç ağzına biber sürerim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HAKEMLER BELLİ OLDU

Haberin Devamı

Ankaragücü ile Gençlerbirliği’nin Süper Ligin 14. haftasında oynayacakları maçların hakemleri belli oldu. Ankaragücü’nün, 24 Aralık Perşembe günü Eryaman Stadı’nda karşılaşacağı Beşiktaş mücadelesini, Halis Özkahya yönetecek. Gençlerbirliği’nin yine aynı gün deplasmanda oynayacağı Demir Grup Sivasspor maçında ise Tugay Kaan Numanoğlu görev yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!