Derbi ateşi ligde yanacak

Güncelleme Tarihi:

Derbi ateşi ligde yanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2021 01:43

TFF 1. Lig’in 4. haftasında başkent futbolunun iki köklü kulübü, bugün zorlu bir karşılaşma oynayacak. Eryaman Stadı’nda saat 17.00’de başlayacak maçı Burak Pakkan yönetecek. Sezon öncesindeki kapışmada, TSYD Kupası’nı Gençlerbirliği kazanmıştı.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası Grup elemeleri nedeniyle liglere verilen ara sonrasında heyecan yeniden başlıyor. TFF 1. Lig’in 4. haftasında başkent derbisi oynanacak. 40 yıl aranın ardından bir alt ligde, Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında, Eryaman Stadı’nda bugün saat 17.00’de başlayacak mücadeleyi, hakem Burak Pakkan yönetecek.
Sezona iddialı giren Ankaragücü, iki beraberliğin ardından, Antalya’da oynadığı son maçta Denizlispor’u 3-0 yenerek milli maç arasına moralli girdi ve üst gruptan kopmadı. Gençlerbirliği ise geride kalan 3 haftada, evinde oynadığı müsabakalarda Eyüpspor ve Manisa FK’ya yenilirken, deplasmanda Adanaspor ile berabere kaldı.

Derbi ateşi ligde yanacak


TEKNİK ADAMLAR İÇİN KRİTİK SINAV

Bugünkü derbi mücadelesi iki teknik adam açısından kritik öneme sahip. Ankaragücü, geride kalan 3 maçta, 2 beraberlik ve bir galibiyet alıp 5 puan toplasa da sarı-lacivertli taraftarlar ile Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın yıldızı tam olarak barışmış değil. Gençlerbirliği cephesinde de 3 maçlık periyotta ortaya konan oyun ve alınan sonuçlar, Teknik Direktör Metin Diyadin üzerinde bir baskı oluşturmuş durumda. 90 dakika sonunda kazanan bu anlamda rahat nefes alacak.

İKİLİ REKABETTE ANKARAGÜCÜ ÜSTÜN

2 takım bugüne kadar resmi maçlarda 84 kez karşı karşıya geldi. Ankaragücü bu maçlarda 33 kez kazanırken, Gençlerbirliği 27 kez galip geldi. 24 müsabaka ise berabere tamamlandı. Sarı-lacivertliler, bu maçlarda 115 gol atarken, Gençlerbirliği 109 kez gol sevinci yaşadı. İki takım geçen sezon Süper Lig’den birlikte düşerken, iki kez karşılaştı. İlk maç 1-1 berabere biterken, ikinci karşılaşmayı Ankaragücü 2-1 kazandı. Sezon öncesinde oynanan TSYD Kupası maçını ise penaltı atışları sonunda Gençlerbirliği galip tamamladı.

OWUSU BU MAÇTA FORMA GİYEMEYECEK

Ankaragücü, iki kez transfer yasağını kaldırıp kadrosunu büyük ölçüde yenilerken, transfer döneminin sona ermesine yakın zamanda Nadir Çiftçi ve Zahid ile sözleşme imzaladı. Dalcı’nın görev vermesi halinde iki futbolcu maçta görev alabilecek. Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı süren yeni transferlerden Owusu ile kart cezalısı Cem Ekinci, bugünkü derbi maçında forma giyemeyecek. Gençlerbirliği cephesinde ise derbi öncesi önemli bir gelişme yaşandı ve sezon başında Adana Demirspor’dan büyük umutlarla transfer edilen Kerim Avcı ile karşılıklı anlaşılarak yollar ayrıldı. Tecrübeli oyuncu TFF 1. Lig takımlarından Bandırmaspor’a gitti.

Haberin Devamı

DERBİYE UZMAN ATAMA

Haberin Devamı

TFF 1. Futbol Ligi’nin 4. haftasında, Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasındaki kritik başkent derbisinde ilk kez karı-koca hakem aynı maçta görev yapacak. Ekonomist olan orta hakem Burak Pakkan saha içinde oyuncular, sosyolog eşi Gamze Durmuş Pakkan da saha kenarında teknik ekipler üzerinde otoritesini sağlamaya çalışacak.
Ankara Bölgesi hakemi olan 32 yaşındaki Burak Pakkan ile 28 yaşındaki Gamze Durmuş Pakkan, 20 Haziran 20121 tarihinde evlendi.
Burak Pakkan, bir dönem Başkent ekibi Petrolofisi’nde profesyonel olarak futbol oynayan Cemil Pakkan’ın oğlu. 2008 yılında hakemliğe başlayan Burak Pakkan, geçen sezon A klasmanına yükseldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü mezunu. Pakkan, aynı zamanda Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Ankara Şubesi’nde başkan vekili olarak görev yapıyor.

ÜST KLASMANA ADAYLAR ARASINDA

Burak Pakkan, Zekeriya Alp başkanlığındaki MHK döneminde görev aldığı maçlarda gösterdiği başarılı performans sayesinde hakem hocalarının dikkatini çekmiş, gelecek vaat eden 5 hakemden biri olarak gösterilip, o dönem üst klasmana çıkarılması gündeme gelen isimlerden biri olarak mülakata alınmıştı. Başarılı çizgisini sürdüren Burak Pakkan, geçen sezon A klasman hakemliğine yükseldi ve TFF 1.Lig’de maç yönetmeye başladı.
Gamze Durmuş Pakkan ise Trabzon doğumlu ve 2013 yılında hakemliğe başladı. 2020 yılının Aralık ayında FIFA kokartını taktı. Gamze, Gazi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Sezon başında, Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında oynanan TSYD Ankara Kupası maçını yönetti.
Hakem hocaları, Gamze Durmuş Pakkan’ın, İstanbul’da Liverpool ile Chelsea takımları arasında oynanan Süper Kupa’yı yöneten Fransız kadın hakem Stephanie Frappart gibi gelecekte uluslar arası düzeyde müsabakalara çıkabilecek yetenekte olduğunu savunuyor.

Haberin Devamı

BEŞTEPE’NİN KAPILARI KIZLARA DA AÇILIYOR

Gençlerbirliği kulübü Kız Futbol Okulları açıyor. Türkiye’nin altyapı konusunda önde gelen kulüplerinden olan kırmızı-siyahlılar, futbol okulu konusunda yeni bir adım atıyor. Kulüpten konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:
“Sporun toplumsal cinsiyet eşitliğinin önündeki engelleri ve ayrımcılığı ortadan kaldırarak kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesinde önemli bir alan olduğu görüşünü paylaşan kulübümüz, bu yıl kapılarını ilk kez futbol için kız çocuklarına açıyor. Bu bağlamda, Eylül ayında başlayacak Gençlerbirliği Futbol Okulları’na bu sezon 6-15 yaş arasındaki kız çocukları da kabul edilecek.
Gençlerbirliği olarak, Avrupa’da ve Türkiye’de kadın futbolunun büyük bir hızla geliştiğinin farkındayız. Futbol okullarımız da kadın futbol programımızın ilk basamağı olarak tasarlandı. Kendi altyapı sistemimizde yetiştirdiğimiz sporcular ile en üst düzeyde futbol oynayan Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı’nın kadrosunu oluşturmak için yola çıkıyoruz. Mümkün olan en kısa zamanda, kadın futbol liginde Kırmızı Kara formayı görmek arzusundayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!