Depresyondan korunmak için yapılacaklar listesi oluşturun

Güncelleme Tarihi:

Depresyondan korunmak için yapılacaklar listesi oluşturun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2021 00:02

Altındağ Belediyesi, ilçede yaşayan kadınları ‘Pandemi sürecinde depresyondan nasıl korunabiliriz?’ onulu seminerde buluşturdu.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Prof. Dr. Gülsüm Ançel ve Dr. Yasemin Çekiç tarafından verilen eğitim seminerinde, pandemi sürecinde hayatımızda nelerin değiştiği, bu süreçte yaşadığımız sorunlar, yaşadığımız sıkıntıların depresyon olup olmadığının ayrımını yapabilmek için depresyonun belirtilerini tanımlama gibi konular ele alındı. Depresyon belirtilerinin olması durumunda, mutlaka tedavi için başvurulması gerektiğini vurgulayan Ançel ve Çekiç, depresyondan korunmak için günlük yaşamda neler yapılabileceğine ilişkin özetle şu önerilerde bulundu:

İLETİŞİM DEVAM ETTİRİLMELİ

“Yakınlarla ve çevreyle etkileşim, farklı iletişim araçları kullanılarak devam ettirilmeli. Pandemi ile ilişkili haber ve bilgiler güvenilir kaynaklardan alınmalı, gereksiz ve abartılı bilgilere itibar edilmemeli. Düzenli ve yeterli sürede uyumaya özen gösterilmeli, egzersiz yapılmalı ve öz bakım aksatılmamalı. Hayatımıza yeni aktiviteler ve hobiler eklemek de bu süreçte çok önemli. Pandeminin yarattığı belirsizlik duygusuna karşı, yapılacaklar listesi oluşturmak, sevdiklerimizle planlı ve kaliteli zaman geçirmek ve bir hayvanın bakımıyla ilgilenmek de bu süreçte depresyondan korunmak için çok iyi gelebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!