Deprem Simülasyon TIR’ı bugün de Yenimahalle’de

Güncelleme Tarihi:

Deprem Simülasyon TIR’ı bugün de Yenimahalle’de
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2021 22:59

Yenimahalle Belediyesi, AFAD iş birliğinde deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri vatandaşlara anlatmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

Afet konusunda vatandaşlarda bilinç ve farkındalık oluşturmak için AFAD Deprem Simülasyon TIR’ı, Yenimahalle Belediyesi’nin önüne getirildi. TIR’da AFAD uzmanları tarafından hem belediye personeline hem de vatandaşlara, deprem sırasında neler yapmaları gerektiği, deprem anı ve sonrasında doğru davranış şekillerinin neler olduğu anlatıldı. Türkiye’de yaşanmış şiddetli depremlerin sarsıntıları vatandaşlara TIR’da deneyimletildi. AFAD Deprem Simülasyon TIR’ını gezerek incelemede bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:

Deprem Simülasyon TIR’ı bugün de Yenimahalle’de


NELER YAPILMALI ÖĞRENMELİYİZ

“Türkiye konum olarak deprem bölgesi olan ülkeler arasında yer almakta. Maalesef deprem Türkiye’nin gerçeği. Bunun için deprem esnasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. Bugün de Yenimahalle’de AFAD uzmanları vatandaşlarımıza simülasyon TIR’ında deprem anını yaşatarak, nasıl önlem almaları gerektiği konusunda bilgilendiriyor. Depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama neler yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!