Denklik sağlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Denklik sağlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2019 16:38

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları (ANKÜ), 2016’dan beri sürdürdüğü Cambridge Uluslararası Programları’nın Avrupa Bölge Direktörü Peter Monteath’ı ağırladı.

Haberin Devamı

Düzenlenen ‘ANKÜ Motivation Talks’ etkinliği çerçevesinde ziyarette bulunan Monteath; öğrenciler ile uluslararası programların önemi, programların yaşam becerileri ve gelecek yaşantıya olumlu etkileri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Monteath, Cambridge English sertifikalarının, sınav puanına bağlı olarak birçok ülke ile üniversitede hazırlık programlarını atlamada kullanılabileceğini belirtti. Ayrıca Monteath, Cambridge A Level programlarına devam edecek öğrencilerin de aldıkları dersler üzerinden üniversitelerde denklik sağlayabileceklerine vurgu yaptı.

GLOBAL FARKINDALIK

Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ise program sertifikalarının başta İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Singapur olmak üzere yurt dışında pek çok ülkede yer alan üniversitelerin lisans programlarına kabulde geçerliliği olmasına işaret etti. Erkan İbiş, “5-19 yaş arasındaki öğrenciler için geliştirilen ve 160 ülkede 10 binden fazla okulda uygulanan programlar, öğrencilerimizde global farkındalık, dünya vatandaşı olma, problem çözme, eleştirel düşünme, bağımsız araştırma ve işbirliği yapma gibi iş ve eğitim dünyasında gerekli olan becerileri kazanmalarına dönük programlardır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!