Denetimler sıklaştı suçlar azaldı

Güncelleme Tarihi:

Denetimler sıklaştı suçlar azaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 16:16

Başkent polisinin yaptığı denetimler, çarşı ve mahalle bekçilerinin de göreve başlamasıyla birlikte 2018’de bir önceki yıla göre mal varlığına işlenen suçlarda yüzde 26 azalma sağlandı.

Haberin Devamı

Ankara’da 2018’de, mal varlığına karşı işlenen suçlarda azalma meydana geldi. 2017’nin ilk yedi ayında mal varlığına karşı işlenen tüm olayların aydınlatılma oranları yüzde 35.4 iken, 2018’in ilk yedi ayında yüzde 5 artarak yüzde 40.4’e ulaştı. Ayrıca, mal varlığına karşı yoğun olarak işlenen asayiş suçlarında; alınan önleyici güvenlik önlemleri, araç gereç ve teknik donanımda yapılan iyileştirmelerin de etkisiyle geçen yıla göre 2018’de yüzde 26 azalması sağlandı.

POLİSİN GÖRÜNÜRLÜĞÜ ARTIRILDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinde yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından suçun önlenmesi, suç işleyen kişilerin yakalanması, caydırıcılığın artırılması, okul çevrelerinde, günübirlik evlerde ve parklarda, şüpheli şahıslar kontrol edilerek aranan şahısların yakalanması, ayrıca çalıntı araçlar ile motosikletlerin bulunmasına yönelik eş zamanlı Güven Huzur Uygulamaları yapıldığı hatırlatıldı. Asayiş politikalarının uygulanması, çarşı ve mahalle bekçilerinin göreve başlamasının yanı sıra motorize ve yaya devriye sayısı artırılıp sokakta polisin görünürlüğünün artırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

EN YÜKSEK DÜŞÜŞ OTO HIRSIZLIĞINDA

Denetimler kapsamında, mal varlığına karşı yoğun olarak meydana gelen olaylarda; yankesicilik olayında yüzde 27.3, iş yerinden hırsızlık olayında 29.7, oto hırsızlığında yüzde 34.9, evden hırsızlıkta yüzde 27.5, bisiklet ve motosiklet hırsızlığı olayında yüzde 23.3, gasp olayında yüzde 14.1, kapkaç olayında yüzde 22.2, otodan hırsızlık olayında yüzde 30.8, dolandırıcılık olayında yüzde 7.3 oranında azalış meydana geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!